Βουλή: Ακατάπαυστο το κυβερνητικό «ράβε – ξήλωνε» με το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Βουλή: Ακατάπαυστο το κυβερνητικό «ράβε – ξήλωνε» με το πολυνομοσχέδιο – σκούπα

Δεν έχει σταματημό η κατάθεση πακέτων νομοτεχνικών βελτιώσεων από τον Κώστα Σκρέκα στο πολυνομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο θέτει τις βάσεις για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Μετά την κατάθεση του τρίτου πακέτου νομοτεχνικών βελτιώσεων, το οποίο αφορούσε τις περιοχές Natura, τις περιβαλλοντικές έρευνες και τα όρια των παραδοσιακών οικισμών, ο υπουργός ανακοίνωσε την κατάθεση και τέταρτου πακέτου, το οποίο σχετίζεται με τις απαλλοτριώσεις.

Παρά τα αλλεπάλληλα πακέτα νομοτεχνικών βελτιώσεων, ο κ. Σκρέκας διατηρεί τα άρθρα για την ιδιωτικοποίηση του νερού, κάτι που αποτελεί προαπαιτούμενο για το Ταμείο Ανάκαμψης, με την κυβέρνηση Μητσοτάκη να έχει την αποκλειστική ευθύνη για την ένταξη των υπηρεσιών ύδρευσης στο σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Παράλληλα, ο υπουργός συνεχίζει την προσπάθεια συλλογικής εξαπάτησης, επαναλαμβάνοντας μονότονα ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εμπορευματοποιήσει το νερό την ώρα που δέχεται τα αμείωτα αντιπολιτευόμενα πυρά.

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί μόνο με τις ψήφους της ΝΔ, με το ΚΚΕ να έχει καταθέσει αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα που αφορούν τις υπηρεσίες ύδρευσης.

Διαβάστε επίσης:

Επιτελικό μπάχαλο: «Ξηλώνεται» το πολυνομοσχέδιο Σκρέκα, αλλά η ιδιωτικοποίηση του νερού παραμένει

Φάμελλος: «Ούτε τα νομοσχέδια που περνούν από το υπουργικό συμβούλιο δεν ξέρει ο Μητσοτάκης;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter