Βουλή: Απαγορεύονται δημοσιογράφοι στα θεωρεία, επιτρέπονται Ελληνική Αγωγή και Μανωλίδου

Βουλή: Απαγορεύονται δημοσιογράφοι στα θεωρεία, επιτρέπονται Ελληνική Αγωγή και Μανωλίδου

Παρά το γεγονός ότι έχουν αρθεί όλα τα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19, το προεδρείο της Βουλής επιμένει στην απαγόρευση της παρουσίας δημοσιογράφων στα θεωρεία με πρόσχημα την πανδημία. Βέβαια, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρουσία της «Ελληνικής Αγωγής» και της Ευγενίας Μανωλίδου, η οποία συνοδεύτηκε από τις απαιτούμενες φωτογραφίες και πλάνα σε δελτία ειδήσεων.

Τη στιγμή που μέχρι και η απαίτηση για χρήση μάσκας έχει ανασταλείοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες δεν έχουν το δικαίωμα να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις της Ολομέλειας της Βουλής από τα θεωρεία. Για την ακρίβεια, ένας κοινοβουλευτικός συντάκτης μπορεί να βρεθεί στα θεωρεία μόνο με άδεια του ειδικού γραμματέα, Βασίλη Μπαγιώκου, λες και η αίθουσα αποτελεί ιδιοκτησία της εκάστοτε πλειοψηφίας.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι την ίδια μεταχείριση. Μετά τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την προσωπική του ζωή και ουδεμία πρόθεση έχουμε να αναφέρουμε ή να σχολιάσουμε, ο Άδωνις Γεωργιάδης μετέτρεψε την «κρίση» σε ευκαιρία διαφήμισης και επικοινωνιακού λανσαρίσματος της οικογενειακής επιχείρησης, «Ελληνική Αγωγή».

Στις 13 Ιουλίου, ο άλλοτε τηλεπωλητής νανοπγιλέκων από κοινού με τη σύζυγό του και παιδιά που φοιτούν στη «Σχολή Αρχαίων Ελληνικών, Ιστορίας και Φιλοσοφίας» επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο Κοινοβούλιο, παρακολουθώντας συνεδρίαση της Ολομέλειας από τα θεωρεία.

Φωτογραφίες αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους επίσημους λογαριασμούς της «Ελληνικής Αγωγής», ενώ σε δελτίο ειδήσεων του καναλιού Star προβλήθηκε και σχετικό ρεπορτάζ, με τον υπουργό Ανάπτυξης να ευχαριστεί δημόσια (!) τον παρουσιαστή, Γιώργο Ευγενίδη. Γιατί άραγε ένιωσε αυτήν την ανάγκη ο κ. Γεωργιάδης;

Κατά τις πληροφορίες του documentonews.grυπάρχει η πρόθεση να αρθεί το εν λόγω μέτρο μετά το πέρας των διακοπών, χωρίς όμως να δίνεται πειστική εξήγηση γιατί ο αποκλεισμός αυτός βρίσκεται εν ισχύ. Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία των κοινοβουλευτικών ή πολιτικών συντακτών στα θεωρεία δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν διαπραγμάτευσης ή προνόμιο. Ειδικά, όταν σύζυγοι υπουργών φωτογραφίζονται από εκεί για να προμοτάρουν την επιχείρησή τους μετά από κακόβουλα δημοσιεύματα και αναρτήσεις.

Δείτε τις αναρτήσεις:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter