Βουλή: Μετά την κατακραυγή ο Γεωργιάδης απέσυρε τη ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ

Βουλή: Μετά την κατακραυγή ο Γεωργιάδης απέσυρε τη ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών στο ΕΣΥ

Μετά τις έντονες επικρίσεις σύσσωμης της αντιπολίτευσης και -κυρίως- την κομβική παρέμβαση του Μιχάλη Κατρίνη, ο Άδωνης Γεωργιάδης αναγκάστηκε να αποσύρει τη νομοτεχνική βελτίωση που άνοιγε τον δρόμο για να εισέλθουν ιδιώτες γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία.

Τόσο πριν όσο και αφότου εισήλθε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Υγείας οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων της μειοψηφίας καυτηρίαζαν την ύπουλη νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε στο Σώμα η Ειρήνη Αγαπηδάκη, επιμένοντας πως πρέπει να αποσυρθεί.

«Κάνετε κάτι που δεν προβλέπεται. Αυτό δεν είναι νομοτεχνική βελτίωση με επτά επιπλέον εδάφια στο άρθρο» είπε ο Διονύσης Καλαματιανός και ζήτησε από τον υπουργό να την αποσύρει και να την επαναφέρει είτε σε άρθρο άλλου νομοσχεδίου είτε ως τροπολογία για να συζητηθεί, όπως προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.

Ωστόσο, η καθοριστική τοποθέτηση ήταν του Μιχάλη Κατρίνη. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέγνωσε στον κ. Γεωργιάδη όσα προβλέπει ο «δεκάλογος καλής νομοθέτησης», όπως αυτός διατυπώθηκε από την γ.γ. της προεδρίας της κυβέρνησης το 2020. Δηλαδή, επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Με τον τρόπο αυτόν, ο κ. Κατρίνης επί της ουσίας έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό του υπουργού, αφού τον έθεσε ενώπιον όσων έχουν προβλεφθεί επί διακυβέρνησης ΝΔ.

«Επειδή ξέρω τον σεβασμό σας στην προεδρία της κυβέρνησης και στους κανόνες καλής νομοθέτησης, για να σας προφυλάξω, σας λέω αποσύρετε το, γιατί αυτό το θέμα εκθέτει συνολικά την κυβέρνηση» κατέληξε με νόημα ο κ. Κατρίνης.

«Την αποσύρω»

Αμέσως μετά, ο κ. Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και ανακοίνωσε την απόσυρση της νομοτεχνικής βελτίωσης. «Δεν θέλω να χαθεί μια μεγάλη μεταρρύθμιση και να την αδικήσω πίσω από μία διαδικαστική συζήτηση. Θα το εισάγουμε με τροπολογία την επόμενη βδομάδα» είπε, επιμένοντας πως δεν αιφνιδίασε την αντιπολίτευση γιατί την είχε προαναγγείλει κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου – σκούπα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: Νέος γραμματέας Αποδήμων ο Φίλιππος Φόρτωμας στη θέση του Θεοδωρόπουλου που απομακρύνθηκε για το «Μισέλ-Gate»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ανοίγουν σιγά σιγά τα στόματα και εντός της ΝΔ» για το έγκλημα των Τεμπών (Video)

Φρένο ΣΥΡΙΖΑ στην «πώληση» ελληνικών F-16 στην Ουκρανία – Δηλώσεις Αποστολάκη στο documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter