Βουλή – Σκάνδαλο υποκλοπών: Μητσοτάκης εκτός ελέγχου με κραυγές αθωότητας και εξωφρενικούς ισχυρισμούς

Βουλή – Σκάνδαλο υποκλοπών: Μητσοτάκης εκτός ελέγχου με κραυγές αθωότητας και εξωφρενικούς ισχυρισμούς

Αφού ανάλωσε την πρωτολογία του σε ρεσιτάλ ψευδών και παραπλανητικών αναφορών και διαστροφής της πραγματικότητας για να καλύψει τις ευθύνες του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανήλθε στη δευτερολογία του με μία ομιλία που κινήθηκε μεταξύ πολλαπλών εκδοχών του «δεν ήξερα» για τις υποκλοπές του Νίκου Ανδρουλάκη, και ανοικτών προκλήσεων, που έφτασαν ακόμα και στο σημείο να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να καταθέσει πρόταση μομφής.

Σε «μαθήματα απορρήτου» από το βήμα της Βουλής προχώρησε κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κουνώντας αυτή τη φορά το δάχτυλο κατά βάση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πασχίζοντας ο ίδιος να κρυφτεί πίσω από την πρωθυπουργική θητεία του Αλέξη Τσίπρα.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού ήδη οι ισχυρισμοί της πρωτολογίας του για παρακολουθήσεις των Γιάννη Πανούση, Νάντιας Βαλαβάνη, Γιάνη Βαρουφάκη και άλλων διαψεύστηκαν κιόλας, επικαλέστηκε μία ακόμα ψευδή αναφορά, για τον Πάνο Καμμένο και δήθεν παρακολούθησή του. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, αυτό που συνέβη ήταν η παρακολούθηση του πρώην βουλευτή, Δημήτρη Καμμένου, και μάλιστα, κατόπιν παρακολούθησης άλλου προσώπου με το οποίο ο τελευταίος τότε συνομιλούσε.

Πολύ πιο φορτισμένος και στριμωγμένος από την πρώτη του ομιλία, συχνά φωνάζοντας και με τρομερή ένταση, ο Κυρ. Μητσοτάκης επαναλάμβανε «εγώ δεν γνωρίζω ποιον παρακολουθούν», ενώ παράλληλα προκάλεσε βουλευτές και πολίτες τονίζοντας αρκετές φορές πως «a priori κανείς δεν εξαιρείται», ούτε και οι βουλευτές, επιβεβαιώνοντας πως τα όσα είπε ο νέος επικεφαλής της ΕΥΠ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ήταν σε πλήρη συντονισμό με το Μέγαρο Μαξίμου.

«Κοίταξα τον λαό στα μάτια και ειπα πως δεν γνώριζα. Ο λαός θα πιστέψει ή εσάς ή εμένα» ανέφερε προς τον Αλ. Τσίπρα, καλώντας τον να δηλώσει πως δεν παρακολουθείτο κανείς πολιτικής, δημοσιογράφος, επιχειρηματίας, με αυτή την τελευταία αναφορά να αποκτά έντονο ενδιαφέρον, εν αναμονή νέων αποκαλύψεων.

«Δεν πρέπει να εξαιρούνται βουλευτές και πολιτικοί από παρακολουθήσεις και το σύνταγμα δεν ορίζει κάτι τέτοιο» ανέφερε, παρότι την ίδια ώρα πλήθος νομικών και συνταγματολόγων ξιφουλκούν περί του αντιθέτου. Σημειώνεται πως στις αναφορές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας υποστήριξε πως θα πρέπει να κληθούν όλα τα πρόσωπα των προηγούμενων περιόδων, εκμεταλλευόμενος και τις αναφορές του ΚΚΕ στις καταγγελίες του για παρακολουθήσεις του Περισσού το 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ίδιο έντονο ύφος που είχε σε όλη τη διάρκεια της δευτερολογίας του κατέληξε να ζητά από την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής, «εάν πιστεύετε πως δεν απολαμβάνω της εμπιστοσύνης της Βουλής», καταλήγοντας στο απαξιωτικό για την κοινοβουλευτική του ομάδα πως «θα ξαναβρείτε 157 βουλευτές, μπετόν αρμέ».

Διαβάστε επίσης

Ψέματα Μητσοτάκη στη Βουλή για παρακολούθηση Καμμένου

Βουλή – Μητσοτάκης για σκάνδαλο παρακολουθήσεων: Διαστροφή της πραγματικότητας για κάλυψη των ευθυνών του

Ανδρουλάκης κατά Μητσοτάκη: «Παρακρατικός μηχανισμός ήθελε το ΠΑΣΟΚ σε ομηρεία»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter