Βουλή: Το μπουζουξίδικο στον Πηνειό, το «Ηλία, ρίχ’το» του Ανδρουλάκη και ο Μητσοτάκης… «γατόπαρδος»

Βουλή: Το μπουζουξίδικο στον Πηνειό, το «Ηλία, ρίχ’το» του Ανδρουλάκη και ο Μητσοτάκης… «γατόπαρδος»

Την ευθεία κατηγορία προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν κάνει μεταρρυθμίσεις αλλά αρκείται σε απλές διαρρυθμίσεις και αλλαγές βιτρίνας απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Δείτε επίσης: Ο Μητσοτάκης κοροϊδεύει (κι άλλο) τους ελεύθερους επαγγελματίες: «Αυτά που λέγαμε προεκλογικά, αυτά κάνουμε και τώρα»

Σε αυτό τον άξονα ξεδίπλωσε την κριτική του προς τη ΝΔ , στην προ ημερησίας συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας (και την αναζωογόνηση του εθνικού δρυμού της Δαδιάς).

Μάλιστα, παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ψευδεπίγραφη ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Με μια διάσημη ατάκα από τη θρυλική ταινία του Παντελή Βούλγαρη “Ολα είναι δρόμος (1998) επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης να αποδομήσει τα περί δήθεν μεταρρυθμιστικών προτάσεων της κυβέρνησης της ΝΔ και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στους λόγους πλημμυρών στη Γιάννουλη Λάρισας, τονίζοντας ότι στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού υπάρχει «ένα ολοκληρο τετράγωνο με μπουζουξίδικα, με μάντρες». και ρώτησε: «Θα πάμε να τα γκρεμίσουμε; Σας θέλω μαζί. Σας θέλω μπροστάρη εκεί, μη σφυρίζετε αδιάφορα».

Στη δευτερολογία του ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού περιέγραψε τις αστοχίες αλλά και τις πολιτικές επιλογές της ΝΔ ως αρνητικός απολογισμός για όσα η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έπραξε ή για όσα στρεβλά έπραξε για την θωράκιση του Θεσσαλικού κάμπου, χωριών και περιοχών.

Κατηγόρησε τον κυριάκο Μητσοτάκη που εμφάνισε το γκρέμισμα μπουζουξίδικου στην πλημμυρική ζώνη του Πηνειού σαν κοσμογονία στην κυβερνητική αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Ε, ας πούμε και «Ηλία ρίχ’το», αναφώνησε ο Νίκος Ανδρουλάκης, θέλοντας να καταδείξει ότι οι παρεμβάσεις Μητσοτάκη είναι ανερμάτιστες και περιορίζονται σε επικοινωνιακά τερτίπια για γκρέμισμα μπουζουξίδικου σαν… αντιπλημμυρική λύση. Είναι η κινηματογραφική ατάκα που συνδέθηκε με τον ηθοποιό Γιώργο Αρμένη στη ταινία του Παντελή Βούλγαρη.

Πάντως, όπως τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης η κυβέρνηση στο θέμα της κλιματικής κρίσης και των καταστροφών επέλεξε την απαξίωση και εξέφρασε τη λύπη του γι αυτό, κρίνοντας ότι «τέτοιου μεγέθους ζητήματα επιβάλουν συνεννόηση, συναίνεση και εθνικές λύσεις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι οι ευθύνες για τη μη λύση των προβλημάτων και τις επιπτώσεις από τις φυσικές καταστροφές έχουν και κόμμα και χρώμα και ονοματεπώνυμο. «Τι ήρθε, λοιπόν, σήμερα να μας πει ο Πρωθυπουργός ως δικαιολογία; “Τα προβλήματα δεν έχουν ούτε χρώμα ούτε κόμμα”», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ . Για να απαντήσει ο ίδιος : «Οι ευθύνες για τη μη λύση των προβλημάτων, όμως, έχουν και κόμμα και χρώμα και ονοματεπώνυμο, κ. Μητσοτάκη. Διότι δεν είστε νέος Πρωθυπουργός. Είστε Πρωθυπουργός, όσα χρόνια ήταν και ο κ. Τσίπρας. Άρα, πρέπει πια να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα που δεν λύσατε ή τα προβλήματα που έχετε δημιουργήσει».

Χαρακτήρισε αλαζονική την απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών του, που, σε όποια τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ λένε ότι «δεν έχετε προτάσεις, δεν έχετε θέσεις».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη, σκοπός της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι να παρέμβει μεταρρυθμιστικά στις παθογένειες του κράτους, αλλά «στόχος σας είναι να μην αλλάξει τίποτα και όλα να μένουν συνεχώς τα ίδια για να διατηρούνται μικρο-εξουσίες, θυμίζοντας τον “Γατόπαρδο”».

Δείτε επίσης: Βουλή: Ο Μητσοτάκης επαναφέρει το αφήγημα της ατομικής ευθύνης για να καλύψει την επιτελική ανικανότητα (Video)

Αυγέρη για φορογκιλοτίνα Μητσοτάκη: «Με την άδικη φορολόγηση δεν πολεμάς την φοροδιαφυγή» (Video)

Βερβεσός: «Φοροεπιδρομή στους ελεύθερους επαγγελματίες, στο απυρόβλητο καύσιμα και μερίσματα»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter