Βουλή: «Τρικυμία» στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Βουλή: «Τρικυμία» στο ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Συνεχίζονται οι παλινωδίες στο ΠΑΣΟΚ με φόντο τη συζήτηση του νομοσχεδίου που παραβιάζει το άρθρο 16 του Συντάγματος μέσω της ίδρυσης ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Στον απόηχο της τεταμένης συνεδρίασης της ΚΟ με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκρούεται μετωπικά με τους Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και Νάντια Γιαννακοπούλου, το τρίτο κόμμα στήριξε τις ενστάσεις αντισυνταγματικότητας που κατατέθηκαν, όμως, απέφυγε να καταθέσει το ίδιο αντίστοιχη ένσταση.

Όπως έχει καταστεί γνωστό, το ΠΑΣΟΚ δεν διαφωνεί με την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά επιθυμεί η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία να ακολουθήσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

Ενώ, λοιπόν, το κόμμα του Ν. Ανδρουλάκη κρίνει αντισυνταγματικό το σχέδιο νόμου, απέφυγε να καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας, κάτι που πολλοί εικάζουν πως είναι απόρροια των εσωκομματικών αντιδράσεων που επικρατούν.

Κάποιοι… κακεντρεχείς δεν παρέλειψαν να σχολιάσουν στους διαδρόμους της Βουλής την απουσία του προέδρου του κόμματος από τη δι΄ εγέρσεως ψηφοφορία, ενώ επισήμαναν και τον μικρό αριθμό των μελών της ΚΟ που έδωσαν το «παρών» στην Ολομέλεια.

Πάντως, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το documentonews,gr, οι φήμες που θέλουν τον Οδ. Κωνσταντινόπουλο να απουσιάζει από την Ολομέλεια την ώρα της ψηφοφορίας, κρίνονται αναληθείς.

Δείτε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Εμφύλιος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και… ανυπακοή στον Νίκο Ανδρουλάκη

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter