Βουλή: Υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων για τις υποκλοπές ο Τασούλας απαγόρευσε τα κινητά στην Επιτροπή Θεσμών

Βουλή: Υπό τον φόβο νέων αποκαλύψεων για τις υποκλοπές ο Τασούλας απαγόρευσε τα κινητά στην Επιτροπή Θεσμών

Έκδηλο είναι το άγχος του Μεγάρου Μαξίμου για την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία το «παρών» θα δώσουν -μεταξύ άλλων- τρεις πρώην και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ αλλά και ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του, καθώς ο Κωνσταντίνος Τασούλας ανακοίνωσε στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής πως τα μέλη της Επιτροπής υποχρεούνται να μη φέρουν κινητά τηλέφωνα μαζί τους.

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ομολογία του νέου διοικητή της ΕΥΠ πως «a priori δεν εξαιρείται κανείς από τις παρακολουθήσεις», ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε πως η κλειστή συνεδρίαση της Πέμπτης θα διεξαχθεί χωρίς οι βουλευτές να έχουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται πως στο αίτημα των κομμάτων της αντιπολίτευσης για ακρόαση του υπουργού Επικρατείας, Γ. Γεραπετρίτη, του πρώην διοικητή της ΕΥΠ, Π. Κοντολέοντα αλλά και του νυν, Θ. Δεμίρη, όπως επίσης του Γρ. Δημητριάδη, του προέδρου της ΑΔΑΕ, Χρ. Ράμμου, και της αρμόδιας εισαγγελέα για την ΕΥΠ, Β. Βλάχου, η πλειοψηφία κατάφερε να προσθέσει για συμψηφιστικούς σκοπούς τους πρώην διοικητές της ΕΥΠ επί των κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα, Θ. Δραβίλλα και Γ. Ρουμπάτη αντίστοιχα.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, στο «γαλάζιο» αίτημα που διαβιβάστηκε την Τρίτη στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, Αθανάσιο Μπούρα, περιλαμβάνεται και το όνομα του εισαγγελέα Εφετών κ. Τζαβέλλα, ο οποίος κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αρμόδιος για την ΕΥΠ, αλλά για την Αντιτρομοκρατική.

Εν προκειμένω, ενδιαφέρον προκαλεί -όπως σημείωνε από την προηγούμενη εβδομάδα το documentonews.gr- ότι η ΝΔ ήθελε να αποφύγει πάση θυσία την κλήση της εισαγγελέα με το… βαρύ βιογραφικό, Β. Βλάχου, αφού θα έπρεπε να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τους «λόγους εθνικής ασφαλείας» που οδήγησαν σε περισσότερες από 15.000 άρσεις τηλεφωνικού απορρήτου. Γι΄ αυτό και προκαλεί έκπληξη το αίτημα για κλήση του κ. Τζαβέλλα από τη ΝΔ τη στιγμή, μάλιστα, που ο συγκεκριμένος εισαγγελικός λειτουργός δεν ήταν καν αρμόδιος για την ΕΥΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter