Βουλή: Υπόνοιες Κόκκαλη για προσπάθεια να «κρύψει» η ΝΔ τη δικογραφία για τα Τέμπη

Βουλή: Υπόνοιες Κόκκαλη για προσπάθεια να «κρύψει» η ΝΔ τη δικογραφία για τα Τέμπη

«Η δικογραφία έφυγε από τη Λάρισα την Παρασκευή…» δήλωσε -μεταξύ άλλων- από το περιστύλιο της Βουλής ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών, Βασίλης Κόκκαλης, θέλοντας να υπονοήσει ότι δεν είναι δυνατόν σήμερα, Τρίτη, τα μέλη της Επιτροπής να μην έχουν πρόσβαση.

Αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης δήλωσε:

«Πριν από λίγο ζητήσαμε, ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τη συσχέτιση της δικογραφίας, που απεστάλη από την προηγούμενη εβδομάδα από τον εφέτη-ανακριτή, την πρόσβαση δηλαδή όλων των μελών της εξεταστικής επιτροπής στην δικογραφία των Τεμπών, και την παράταση, τουλάχιστον για μία εβδομάδα, στην κατάθεση των πορισμάτων για την Εξεταστική Επιτροπή. Η δικογραφία έφυγε από τη Λάρισα την Παρασκευή». 

Εκτός από τη συσχέτιση του έργου της Επιτροπής με την εν λόγω δικογραφία, κάτι που θα αποφασίσει ο εφέτης – ανακριτής Λάρισας, ο κ. Κόκκαλης αιτείται και την παράταση της ημερομηνίας κατάθεσης των πορισμάτων, η οποία έχει οριστεί για τις 8 Μαρτίου.

Απορίας άξιο γιατί ο κ. Κόκκαλης δεν ζητά την παράταση των εργασιών της Εξεταστικής, αφού η δικογραφία παρέχει νέα στοιχεία και νομιμοποιεί πλήρως την κλήση μαρτύρων που δεν θέλησε να καλέσει η πλειοψηφία, όπως ο Κώστας Γενιδούνιας.

Αν το επιχείρημα είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, τότε θα μπορούσε να επιστρέψει διότι δεν πήρε την απόφαση να μην καταθέσει πόρισμα. Έτσι, θα διεκδικούσε αυτό που ζητούν και οι συγγενείς θυμάτων. Δηλαδή, την εξέταση κρίσιμων μαρτύρων.

Αίτημα ΚΚΕ για σύγκλιση της Εξεταστικής

Με φόντο τις τελευταίες εξελίξεις με τη διαβίβαση της δικογραφίας του εφέτη – ανακριτή Λάρισας στη Βουλή, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην Επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα, ζητούν από το προεδρείο «την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής».

Τι αναφέρουν πηγές του Προεδρείου της Εξεταστικής

Στο μεταξύ, πηγές του προεδρίου της Εξεταστικής Επιτροπής, επισημαίνουν τα εξής:

«Με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Σε κάθε περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας.

Ως εκ τούτου είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν.

Μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν υπό σύνταξη πόρισμα τους».

Διαβάστε επίσης: Έγκλημα Τέμπη: Η κατάθεση Καραμανλή «στοιχειοθετεί νομικά τον ενδεχόμενο δόλο του για τις ανθρωποκτονίες»

Τέμπη: «Δώρον άδωρον» η εντολή της εισαγγελέα του ΑΠ για διερεύνηση πλημμελειών ένα χρόνο μετά το δυστύχημα

Τέμπη: Υστατη προσπάθεια να μπει φρένο στη συγκάλυψη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter