Βούλτεψη: Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις φταίνε… ο ΣΥΡΙΖΑ και η διεθνής συγκυρία

Βούλτεψη: Για τις αγροτικές κινητοποιήσεις φταίνε… ο ΣΥΡΙΖΑ και η διεθνής συγκυρία
Κινητοποίηση αγροτών στο κέντρο της Λάρισας. (EUROKINISSI)

Την στιγμή που οι αγροτικές κινητοποιήσεις κλιμακώνονται πανελλαδικά, για το αυξανόμενο κόστος παραγωγής, τις ελλιπείς αποζημιώσεις σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, αλλά και λόγω της μείωσης των επιδοτήσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Σοφία Βούλτεψη, ισχυρίστηκε ότι για όλη την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί φταίει η διεθνής συγκυρία και μάλιστα επικαλέστηκε την περίοδο που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ανέφερε ότι «οι αγρότες δεν μπορούν να ισχυριστούν ότι δεν αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματά τους όλο αυτό το διάστημα. Κυρίως επειδή, είχαν επιβαρυνθεί πάρα πολύ επί ΣΥΡΙΖΑ, σε ότι αφορά τη φορολογία. Τώρα ο ΦΠΑ για παράδειγμα στα λιπάσματα και στις ζωοτροφές μειώθηκε. Ο ΦΠΑ που ήταν στο 24% στα αγροτικά μηχανήματα πήγε στο 13%. Επίσης, αποζημιώσεις δόθηκαν και για τον Κόβιντ».

Επίσης, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε και ότι «η διεθνής συγκυρία είναι τέτοια, σε όλη την Ευρώπη. Ο πόλεμος στην Ουκρανία, τώρα δείχνει τα δόντια του. Δηλαδή όλη η αύξηση της ενέργειας και το γεγονός ότι κλείσανε τα εργοστάσια λιπασμάτων».

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη θέλοντας να βγάλει από τις πλάτες της κυβέρνησης οποιαδήποτε ευθύνη, σημείωσε για τα ελλιπή μέτρα της κυβέρνησης σε ότι αφορά τα αιτήματα των αγροτών, ότι «υπάρχουν κάποιες δημοσιονομικές δυνατότητες στη χώρα. Μέσα σε αυτές είναι και οι αγρότες. Η κλιματική αλλαγή χτυπάει ακριβώς εκεί. Οι αγρότες είναι θύμα της κλιματικής αλλαγής».

Διαβάστε επίσης: Στο πλευρό των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ – Τα μέτρα που προτείνει για την ενίσχυση του εισοδήματός τους

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter