Βραβεία Emmy: Αναβάλλονται για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια λόγω της ιστορικής απεργίας στο Χόλιγουντ

Βραβεία Emmy: Αναβάλλονται για πρώτη φορά εδώ και 20 χρόνια λόγω της ιστορικής απεργίας στο Χόλιγουντ

Αναβάλλονται για πρώτη φορά εδώ και πάνω από είκοσι χρόνια τα Βραβεία Emmy, καθώς συνεχίζονται οι απεργίες σεναριογράφων και ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Η 75η τελετή απονομής των βραβείων Emmy  ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στις 18 Σεπτεμβρίου και να μεταδοθεί από το Fox, ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία. Αυτή θα είναι η πρώτη αναβολή για τα Emmy μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001.

Ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ ανακοίνωσαν ότι συμμετέχουν στη συνεχιζόμενη απεργία των σεναριογράφων στο μεγαλύτερο «λουκέτο» της βιομηχανίας εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια. Τις κινητοποιήσεις στηρίζουν ηχηρά ονόματα, όπως οι Τζέιμι Λι Κέρτις και Σίνθια Νίξον.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Ιστορική απεργία στο Χόλιγουντ» – Συνεχίζονται οι διεργασίες στην Ισπανία

Βασικό αίτημα των ηθοποιών είναι οι κολοσσοί του streaming να συμφωνήσουν σε μια δικαιότερη κατανομή των κερδών και καλύτερες συνθήκες εργασίας. Το σωματείο – επίσημα γνωστό ως Screen Actors Guild-American Federation of Television and Radio Artists, ή SAG-AFTRA – θέλει επίσης μια εγγύηση ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) και τα πρόσωπα και οι φωνές που δημιουργούνται από υπολογιστή δεν θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τους ηθοποιούς.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Το Χόλιγουντ παραλύει, οι ηθοποιοί άρχισαν την απεργία τους με διαμαρτυρίες μπροστά στα μεγάλα στούντιο

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter