Βραζιλία: Διαδηλώσεις και μία εξεταστική επιτροπή σφυροκοπούν τον Μπολσονάρου

Βραζιλία: Διαδηλώσεις και μία εξεταστική επιτροπή σφυροκοπούν τον Μπολσονάρου

Εκατοντάδες χιλιάδες Βραζιλιάνοι βρέθηκαν το Σάββατο στους δρόμους για εκφράσουν την οργή τους για την καταστροφική υγειονομική διαχείριση του ακροδεξιού Μπολσονάρου ενόσω ο ίδιος ελέγχεται και κοινοβουλευτικά για τον ίδιο λόγο.

«Πόσοι ακόμη θάνατοι;», «Έξω ο Μπολσονάρου!» «Μομφή τώρα!» είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν στους κατάμεστους δρόμους των πόλεων της Βραζιλίας. Οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικές στη πλειοψηφία τους και επιχειρούν να ασκήσουν πίεση στον Μπολσονάρου ώστε να ληφθούν περαιτέρω μέτρα προστασίας και να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών.

Οι διαδηλωτές, πέρα των άλλων, διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη διαχείριση της πανδημίας από τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση που έχει οδηγήσει σε 460.000 θανάτους σε σύνολο 16.5 εκατομμυρίων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κατατάσσοντας τη χώρα δεύτερη στον κόσμο πίσω από τις ΗΠΑ. Μερικοί διαδηλωτές μάλιστα κατηγορούν τη κυβέρνηση με γενοκτονία αφού οι αρχές δεν εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Η αντιπολίτευση επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τις αντιφάσεις των κυβερνητικών πολιτικών και αναδεικνύει την εγκληματική υγειονομική πολιτική της κυβέρνησης, συστήνοντας εξεταστική επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Βραζιλιάνου προέδρου.

Η αντιπολίτευση μέσω της εξεταστικής επιτροπής έχει ανεβάσει τους τόνους, πιέζει πολιτικά τον Μπολσονάρου και φαίνεται συσπειρωμένη στο πρόσωπο του πρώην αριστερού προέδρου Λούλα, ο οποίος πλέον έχει επιστρέψει στη χώρα έπειτα από την αθώωση του από το Ανώτατο δικαστήριο. Μάλιστα, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με διαφορά 18 μονάδων αν και οι εκλογές είναι ένα χρόνο μακριά.

Virus Outbreak Brazil

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter