Βραζιλία: «Παγιώνει» το διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ο Λούλα Ντα Σίλβα

Βραζιλία: «Παγιώνει» το διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις ο Λούλα Ντα Σίλβα

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα διατηρεί προβάδισμα 15 μονάδων έναντι του ακροδεξιού διαδόχου του στο αξίωμα Ζαΐχ Μπολσονάρου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha που δημοσιοποιήθηκε την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την κυλιόμενη δημοσκόπηση αυτή, ο Λούλα πιστώνεται το 47% των προθέσεων ψήφου (αμετάβλητο από την προηγούμενη εκδοχή της, την 28η Ιουλίου), ενώ ο Ζαΐρ Μπολσονάρου αύξησε το δικό του ποσοστό στο 32%.

Σύμφωνα με το Νταταφόλια, ο Λούλα διατηρεί πιθανότητες να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, παρά την πίεση του Μπολσονάρου. Σε περίπτωση που χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος, την 30ή Οκτωβρίου, θα κερδίσει εξασφαλίζοντας το 54% έναντι ενός 37% του ηγέτη της βραζιλιάνικης άκρας δεξιάς, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Η δημοσκόπηση της Datafolha διενεργήθηκε με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.774 ψηφοφόρων σε 281 βραζιλιάνικες πόλεις προχθές Τετάρτη 17η και χθες Πέμπτη 18η Αυγούστου. Το περιθώριο στατιστικού σφάλματος είναι ±2%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter