Βραζιλία: Συλλήψεις τεσσάρων υποστηρικτών του Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος

Βραζιλία: Συλλήψεις τεσσάρων υποστηρικτών του Μπολσονάρο για απόπειρα πραξικοπήματος

Τη σύλληψη τεσσάρων υποστηρικτών του ακροδεξιού πρώην προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε η βραζιλιάνικη αστυνομία στο πλαίσιο ερευνών για απόπειρα πραξικοπήματος κατά τη διάρκεια ταραχών από υποστηρικτές του ακροδεξιού απερχόμενου προέδρου που ηττήθηκε στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές.

Ειδικότερα, η ομοσπονδιακή αστυνομία ανακοίνωσε ότι εξέδωσε 32 εντάλματα έρευνας και κατάσχεσης σε οκτώ Πολιτείες με εντολή του Ανωτάτου Δικαστηρίου. «Τα εγκλήματα που ερευνώνται είναι εκείνα της πρόκλησης φθοράς, του εμπρησμού, της εγκληματικής οργάνωσης, της βίαιης κατάργησης του κράτους δικαίου και του πραξικοπήματος, των οποίων οι μέγιστες σωρευτικές ποινές ανέρχονται σε 34 χρόνια κάθειρξη», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Η σημερινή επιχείρηση σχετίζεται με τα επεισόδια της 12ης Δεκεμβρίου, την ημέρα που επικυρώθηκε η νίκη του Λούλα. Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Δεκεμβρίου, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι απέτρεψε σχέδιο βομβιστικής επίθεσης στη Μπραζίλια, καθώς υποστηρικτής του Μπολσονάρο φέρεται να επιχείρησε να χρησιμοποιήσει εκρηκτικά για να προκαλέσει «χάος» μία εβδομάδα πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα.

Την Τετάρτη, το Reuters ανέφερε ότι οι ταραχές της 12ης Δεκεμβρίου ήταν αποτέλεσμα ημερών αυξανόμενης έντασης στον καταυλισμό μετά τη σύλληψη στις 6 Δεκεμβρίου του Μίλτον Μπαλντίν, ενός οπαδού του Μπολσονάρου που είχε καλέσει τους κατόχους όπλων σε όλη τη χώρα να έρθουν στη Μπραζίλια για να διαδηλώσουν κατά της επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Λούλα.

Πηγή: Jerusalem Post, Reuters

Διαβάστε επίσης:

Στη Βραζιλία την Πρωτοχρονιά ο Αλέξης Τσίπρας για την ορκωμοσία του Λούλα ντα Σίλβα

Βραζιλία: Συνελήφθη οπαδός του Μπολσονάρο – Προσπάθησε να προκαλέσει «χάος» με εκρηκτικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter