Βρετανία: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Βρετανία: Δύο συλλήψεις για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας

Για παραβίαση του νόμου περί Κρατικών Απορρήτων διενεργώντας κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας, κατηγορεί δύο άνδρες η βρετανική αστυνομία.

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 32 και 29 ετών, κατηγορούνται ότι παρείχαν πληροφορίες στην Κίνα ζημιώνοντας το Ηνωμένο Βασίλειο.

Θα εμφανιστούν ενώπιον δικαστηρίου την Παρασκευή 26 Απριλίου, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία.

«Ήταν μια εξαιρετικά περίπλοκη έρευνα για πολύ σοβαρές κατηγορίες», δήλωσε ο διοικητής Ντόμινικ Μέρφι, επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Διεύθυνσης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Υπάρχει αυξανόμενη ανησυχία για φερόμενες κατασκοπευτικές δραστηριότητες της Κίνας στη Βρετανία, ιδιαίτερα αφού προέκυψε πέρυσι ότι ένας κοινοβουλευτικός ερευνητής συνελήφθη ως ύποπτος για κατασκοπεία για λογαριασμό της Κίνας.

Η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει τότε ότι κινέζοι κατάσκοποι στοχοθετούν βρετανούς αξιωματούχους που κατέχουν ευαίσθητες θέσεις στην πολιτική, την άμυνα και τις επιχειρήσεις, στο πλαίσιο όλο και πιο περίπλοκων επιχειρήσεων για να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες.

Διαβάστε επίσης:

Κόντρα ΕΕ και ΝΑΤΟ για το ποιος θα ελέγχει την ευρωπαϊκή άμυνα

Μέση Ανατολή: Η ιστορία του τάγματος Netzah Yehuda για το οποίο οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κυρώσεις προκαλώντας την οργή του Ισραήλ

Έκθεση: O άμαχος πληθυσμός πληρώνει βαρύ φόρο αίματος εξαιτίας της χρήσης εκρηκτικών όπλων

Ζαχάροβα: «Χορηγία σε τρομοκρατικές δραστηριότητες η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο»

Πιτμπουλ κατασπάραξαν βρέφος στην Ιταλία – Το άρπαξαν από την αγκαλιά του θείου του

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter