Βρετανία: Νέα έρευνα σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον για παραβιάσεις των lockdowns την περίοδο της πανδημίας

Βρετανία: Νέα έρευνα σε βάρος του Μπόρις Τζόνσον για παραβιάσεις των lockdowns την περίοδο της πανδημίας

Νέα στοιχεία προέκυψαν σχετικά τις παραβιάσεις των lockdowns από τον Μπόρις Τζόνσον, με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας παραπέμφθηκε στην αστυνομία από το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου, για όσα έγιναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει το BBC παραπέμποντας στην εφημερίδα Times, στο ημερολόγιο πρωθυπουργικών υποχρεώσεων του Μπόρις Τζόνσον αναφέρονται παραβιάσεις των lockdowns, όπως επισκέψεις από φίλους του στο πρωθυπουργικό εξοχικό στο Τσέκερς αλλά και στη Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Ιουνίου 2020 και Μαΐου 2021.

Τα στοιχεία με τις παραβιάσεις έχουν δοθεί στην αστυνομική διεύθυνση του Thames Valley, όπου υπάγεται το εξοχικό στο Τσέκερς αλλά και στη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, μετά από ενδελεχή εξέταση που έκανε το Γραφείο Υπουργικού Συμβουλίου στο ημερολόγιο, στο πλαίσιο των νομικών προετοιμασιών για την επικείμενη δημόσια έρευνα περί της κυβερνητικής αντιμετώπισης της πανδημίας.

Τα στοιχεία έφτασαν και στην Επιτροπή Ασυλίας της Βουλής των Κοινοτήτων, η οποία ερευνά κατά πόσο ο Μπόρις Τζόνσον παραπλάνησε το νομοθετικό σώμα αναφορικά με το σκάνδαλο Party Gate.

Πηγή: BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter