Βρετανία: Ο νέος υπουργός Οικονομικών καταργεί σχεδόν όλες τις μειώσεις φόρων

Βρετανία: Ο νέος υπουργός Οικονομικών καταργεί σχεδόν όλες τις μειώσεις φόρων

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της χώρας, Τζέρεμι Χαντ, σε διάγγελμα το πρωί της Δευτέρας στο BBC, ανήγγειλε την υποχώρηση σχεδόν σε όλες τις μειώσεις που είχε ανακοινώσει ο προκάτοχός του, στον περίφημο μίνι προϋπολογισμό της 23ης Σεπτεμβρίου. Αναμένεται η πλήρης παρουσίαση του προϋπολογισμού την 31η Οκτωβρίου.

«Αίσθηση σταθερότητας»

Ο Χαντ πήρε πίσω σχεδόν όλες τις μειώσεις φόρων για να δώσει μια αίσθηση σταθερότητας και εμπιστοσύνης, ενώ υποσχέθηκε ότι θα παράσχει περισσότερες λεπτομέρειες στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Πήρε πίσω τη μείωση κατά 1% του φόρου εισοδήματος από τον Απρίλιο του επόμενου έτους. «Δε θα είναι σωστό να δανειστούμε για να χρηματοδοτήσουμε αυτή τη μείωση φόρου», σημείωσε.

Στον κάλαθο των αχρήστων οι σημαντικότερες προτάσεις της Τρας

Στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του είπε ότι: «Δεν θα προχωρήσουμε πλέον με τις περικοπές στους φορολογικούς συντελεστές των μερισμάτων, την ανατροπή των μεταρρυθμίσεων εκτός μισθοδοσίας, το νέο πρόγραμμα αγορών χωρίς ΦΠΑ για επισκέπτες εκτός Ηνωμένου Βασιλείου ή το πάγωμα των συντελεστών φόρου αλκοόλ».

Η εισφορά για την υγεία και την κοινωνική περίθαλψη επρόκειτο να χρηματοδοτηθεί από την αύξηση των πληρωμών της Εθνικής Ασφάλισης κατά 1,25%. Με τις ανακοινώσεις αυτές, ο Χαντ ουσιαστικά καταργεί ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού της Τρας, με την πλήρη παρουσίαση του προϋπολογισμού την 31η Οκτωβρίου να αναμένεται με ενδιαφέρον.

Διαβάστε επίσης

Βρετανία: Πληθαίνουν οι φωνές Τόριδων που καλούν την Λιζ Τρας σε παραίτηση

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter