Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για το Partygate, κανένα επιπλέον πρόστιμο στο Τζόνσον

Βρετανία: Ολοκληρώθηκε η έρευνα για το Partygate, κανένα επιπλέον πρόστιμο στο Τζόνσον

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ολοκλήρωσε την Πέμπτη την έρευνά της για τα κορονοπάρτι που έλαβαν χώρα στη Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω lockdown. Τα βρετανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ήταν παρών σε ορισμένες από τις συγκεντρώσεις, δεν θα λάβει επιπλέον πρόστιμα.

Aξίζει να σημειωθεί ότι πριν από περίπου ένα μήνα, ο Τζόνσον είχε απολογηθεί δημοσίως για το πάρτυ που διοργάνωσε το 2020 με αφορμή τα γενέθλιά του και είχε σημειώσει ότι πλήρωσε το πρόστιμο που του επεβλήθη.

Διαβάστε επίσης: Μπόρις Τζόνσον: Παραπέμπεται σε ειδική επιτροπή για παραπλάνηση της Βουλής

126 πρόστιμα σε 83 άτομα

Η Μητροπολιτική Αστυνομία (πρώην Σκότλαντ Γιαρντ) ανακοίνωσε ότι θα επιβληθούν 126 πρόστιμα στο υπαλληλικό προσωπικό που εργάζεται στη Ντάουνινγκ Στριτ, το οποίο υπολογίζεται συνολικά 8σε 3 άτομα, 35 άνδρες και 48 γυναίκες, με μερικούς υπαλλήλους να λαμβάνουν περισσότερα από ένα πρόστιμα, αφού έχουν καταλογιστεί 53 πρόστιμα σε άνδρες και 73 σε γυναίκες.

Με την έρευνα της αστυνομίας να έχει επιτέλους τελειώσει, μπήκε και το τελευταίο κομμάτι παζλ που χρειαζόταν η δημόσια λειτουργός Σου Γκρέι ώστε να εκδώσει επιτέλους την έκθεσή της για τα κορονοπάρτι του Μπόρις Τζόνσον. Μάλιστα, η Ντάουνινγκ Στριτ εκτιμά ότι η έκθεση μπορεί να είναι έτοιμη ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Με την ηγεσία του Τζόνσον στο κόμμα και την κυβέρνηση να έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα, οι Συντηρητικοί βουλευτές –που ήδη συγκεντρώνουν υπογραφές για πρόταση αμφισβήτησής του- αναμένουν με ανυπομονησία την έκθεση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι επόμενες εβδομάδες στη Βρετανία δεν θα είναι πληκτικές.

Ο Στάρμερ επικρίνει το Τζόνσον για την ακρίβεια

Ο αρχηγός των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, στο άκουσμα της είδησης ότι ο Τζόνσον δε θα λάβει άλλα πρόστιμα επανέλαβε την έκκλησή του προς τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί. Ωστόσο, δε στάθηκε τόσο στο Parygate και επικεντρώθηκε περισσότερο στην αποτυχία της κυβέρνησης να καταπολεμήσει την ακρίβεια.

Ο Στάρμερ πρότεινε στην κυβέρνηση να επιβάλει έναν έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας ώστε να έχει τη δυνατότητα να στηρίξει τα φτωχότερα νοικοκυριά που μαστίζονται περισσότερο από τον πληθωρισμό.

Ο Στάρμερ κατηγόρησε τα μέλη της κυβέρνησης ότι «τρέχουν σαν ακέφαλα κοτόπουλα που δεν ξέρουν τι να κάνουν εν μέσω κρίσης ακρίβειας». Δεν έχουν περάσει εξάλλου παρά μερικές μέρες από τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, που έλεγε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα για τον πληθωρισμό ενώ ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι έκανε ζοφερές προβλέψεις για «αποκαλυπτικές τιμές» στα τρόφιμα το επερχόμενο φθινόπωρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter