Βρετανία: Πανωλεθρία Τρας στο ραδιόφωνο του BBC

Βρετανία: Πανωλεθρία Τρας στο ραδιόφωνο του BBC

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Λιζ Τρας εμφανίστηκε την Πέμπτη σε μια σειρά από τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς του BBC, με σκοπό να καθησυχάσει τα πνεύματα σχετικά με το οικονομικό της πρόγραμμα. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως τα σχεδίαζε, καθώς οι δημοσιογράφοι των τοπικών σταθμών, που ο καθένας είχε από πέντε λεπτά με την πρωθυπουργό, έθεσαν σοβαρά ερωτήματα στην Τρας, αφήνοντάς την αρκετές φορές άφωνη!

Στα σκοινιά

Ειδικότερα, η Τρας δεν είχε πειστικές απαντήσεις για το τι θα κάνει με το αυξανόμενο χρέος που συνεπάγεται το πρόγραμμά της, ούτε για τις επίσης αυξημένες δόσεις στα στεγαστικά δάνεια των πολιτών.

Επιπλέον, δεν είχε πειστικές απαντήσεις για την υποστήριξη της εξόρυξης fracking, καθώς φάνηκε εντελώς αδιάβαστη για το θέμα.

Τα κακά νέα δεν σταμάτησαν εκεί για την Τρας, η απέφυγε επιμελώς να μπει στην ουσία του οικονομικού της προγράμματός της, πλασάροντας παλιότερα μέτρα ως την τωρινή προσπάθεια της κυβέρνησης να βοηθήσει τους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι η πρωθυπουργός έχει συνολικά 24 συνεντεύξεις να δώσει μόνο την Πέμπτη, ενώ το πρόγραμμα των συνεντεύξεών της συνεχίζεται μέχρι αργά το βράδυ.

Πρωτοφανής οικονομική κρίση

Υπενθυμίζεται πως η νέα κυβέρνηση στη Βρετανία ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή τον μίνι-προϋπολογισμό της, με μόνιμες και μεγάλες δημοσιονομικές παρεμβάσεις, κυρίως υπέρ των υψηλών εισοδημάτων. Οι αγορές δεν εμπιστεύονται το οικονομικό όραμα της Λιζ Τρας και η βρετανική οικονομία υποφέρει αυτή την εβδομάδα τη χειρότερη χρηματοοικονομική κρίση της από την Μαύρη Τετάρτη του 1992.

Για να αποκτήσει κανείς μια αίσθηση της κλίμακας της δυσπιστίας, το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι οι παρεμβάσεις αυτές θα αυξήσουν την ανισότητα στη βρετανική κοινωνία, ενώ η Τράπεζα της Αγγλίας παρενέβη αυτή την Πέμπτη στην αγορά ομολόγων με 1,8 δις λίρες ώστε να συγκρατήσει την άνοδο των επιτοκίων τους.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: ΔΝΤ και Moody’s αντίθετοι με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Τρας

Βρετανία-Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 17 μονάδων για τους Εργατικούς μετά το πακέτο λιτότητας της Τρας

Βρετανία: Στο βάθος… λιτότητα μετά τις μειώσεις στη φορολογία των πλουσίων

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter