Βρετανία: Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια Ferrari που είχε κλαπεί από οδηγό της Formula 1

Βρετανία: Βρέθηκε μετά από 28 χρόνια Ferrari που είχε κλαπεί από οδηγό της Formula 1

Τη Ferrari που ανήκε στον παλαίμαχο οδηγό αγώνων της Formula 1 Γκέρχαρντ Μπέργκερ, η οποία είχε κλαπεί πριν από σχεδόν 30 χρόνια, βρήκε η βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου η Σκότλαντ Γιαρντ.

Η κόκκινη F512M Testarossa, μια εκσυγχρονισμένη έκδοση της δημοφιλούς Ferrari Testarossa αξίας άνω των 400.000 ευρώ, κλάπηκε στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix του Σαν Μαρίνο τον Απρίλιο του 1995 (στην πίστα της Ιμολα).

Ο Αυστριακός οδηγός αγωνίστηκε στη Formula 1 από το 1984 έως το 1997 και κέρδισε 10 αγώνες. Έκτοτε, παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, δεν υπήρχαν νέα για το αυτοκίνητο.

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, τον Ιανουάριο, η Σκότλαντ Γιαρντ έλαβε πληροφορίες ότι ο έλεγχος μιας Ferrari που αγόρασε Αμερικανός αγοραστής μέσω Βρετανού μεσίτη το 2023, έδειξε ότι το αυτοκίνητο είχε κλαπεί.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αρμόδια μονάδα και πραγματοποίησε ελέγχους σε όλο τον κόσμο. Το αυτοκίνητο έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο στα τέλη του 2023 και όταν βεβαιώθηκε ότι ήταν το όχημα του Μπέργκερ, κατασχέθηκε.

«Οι έρευνες μας ήταν επίπονες και περιλάμβαναν επικοινωνία με αρχές από όλον τον κόσμο. Συνεργαστήκαμε με την Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος, καθώς και τη Ferrari και τις διεθνείς αντιπροσωπείες αυτοκινήτων. Αυτή η συνεργασία ήταν καθοριστική για την κατανόηση του ιστορικού του οχήματος και την αποτροπή του να φύγει από την χώρα».

Διαβάστε επίσης: Προκαλεί ο Άδωνης για Τέμπη: Αν έγινε έκρηξη παράνομου υλικού, θα ήταν «καλό για την κυβέρνηση»

Τέμπη: Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει σύστημα που βάζουν ντελιβεράδες – Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση»

Στις ΗΠΑ ο Γκαντζ χωρίς την έγκριση Νετανιάχου – Συναντήσεις με Χάρις και Σάλιβαν

Η δίκοπη πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα

Το μωρό της Ροζμαρίκας…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter