Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Τζόνσον

Βρετανία: Στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί ο διάδοχος του Τζόνσον

Στην κούρσα της διαδοχής του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, ρίχνονται οι υποψήφιοι μνηστήρες. Το δρόμο άνοιξε η «Επιτροπή 1922» του Συντηρητικού κόμματος, που ανακοίνωσε πως μέχρι την Τρίτη οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει τις υποψηφιότητες του, ενώ στις 5 Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη θα ακολουθήσουν οι ψηφοφορίες, με την κοινοβουλευτική ομάδα των Συντηρητικών να καταλήγει σε δύο υποψήφιους. Τότε θα κληθούν τα μέλη του κόμματος να αναδείξουν τον νέο ηγέτη τους που θα είναι και ο νέος πρωθυπουργός της χώρας.

Ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να εξασφαλίσει προηγουμένως τη στήριξη τουλάχιστον 20 βουλευτών. Μέχρι σήμερα, 10 στελέχη του κόμματος έχουν ανακοινώσει ότι θα θέσουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του.

Η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Λιζ Τρας, είναι η τελευταία που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της και μπήκε στην πλούσια λίστα των δελφίνων για τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος και κατά συνέπεια τον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα δώσω τη μάχη σε αυτήν την εκλογική διαδικασία ως συντηρητική και θα κυβερνήσω ως συντηρητική», έγραψε η 46χρονη στην Daily Telegraph.

Την δεκάδα συμπληρώνουν το φαβορί και μέχρι πρότινος υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σούνακ, ο διαδοχός του Ναντίμ Ζαχάουι, ο δύο πρώην υπουργοί Υγείας Τζέρεμι Χαντ και Σάτζιντ Τζάβιντ, ο υπουργός Εμπορίου Πένι Μόρντοντ, όπως επίσης οι  Γκραντ Σαπς, Σουέλα Μπράβερμαν, Κέμι Μπάντενοχ και Τομ Τουγκεντάτ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: «Φουντώνει» η «μάχη» για τη διαδοχή του Τζόνσον – Οι πρώτες… εξαγγελίες

Πηγή: SkyNews, BBC

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter