Βρυξέλλες: Η μαχητική διαδήλωση των αγροτών σε φωτογραφίες (Photos)

Βρυξέλλες: Η μαχητική διαδήλωση των αγροτών σε φωτογραφίες (Photos)

Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη. Ο λόγος για τους Βέλγους αγρότες ή μάλλον τους ευρωπαίους αγρότες που διαδήλωσαν χθες στο «κέντρο της Ευρώπης» στις Βρυξέλλες.

Συμμετείχαν τα συνδικάτα από τη Βαλονία και τη Φλάνδρα (νότιο και βόρειο τμήμα του Βελγίου), καθώς και αγρότες από τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Λουξεμβούργο.

Οι διαδηλωτές μπήκαν με τα γεωργικά μηχανήματα και τον «εξοπλισμό» τους το πρωί και συναντήθηκαν στην πλατεία Σούμαν, έξω από την έδρα του Συμβουλίου της ΕΕ, όπου συνεδρίαζαν οι Υπουργοί Γεωργίας.

Μεταξύ των κύριων αιτημάτων τους είναι: δίκαια εισοδήματα, μείωση διοικητικών βαρών, τέλος συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών και αύξηση του προϋπολογισμού για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Το φωτογραφικό αφιέρωμα προέρχεται από το Associated Press και δείχνει την «εφευρετικότητα» των αγροτών αφού δεν έλειψαν τα αυγά, το άχυρο, η κοπριά, οι ρουκέτες και τα ελαστικά που εύκολα καίγονται…

 

Τρακτέρ οδηγούν σε σχηματισμό καθώς φεύγουν από την πόλη μετά από διαμαρτυρία αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Η αστυνομία χρησιμοποιεί κανόνι νερού εναντίον διαδηλωτών κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Αστυνομικοί ψεκάζονται με κοπριά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Μέλη ιταλικής αγροτικής οργάνωσης παρελαύνουν με κίτρινα μπουφάν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Διαδηλωτές τρέχουν με αυγά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Δύο αστυνομικοί καλύπτονται με άχυρο καθώς στέκονται πίσω από αστυνομικό οδόφραγμα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Η αστυνομία ψεκάζει με κανόνι νερού κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Τρακτέρ σταθμεύουν σε κεντρικό δρόμο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Διαδηλωτές ανάβουν φωτιά κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Η αστυνομία στέκεται πίσω από ένα οδόφραγμα κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Η αστυνομία στέκεται πίσω από ένα οδόφραγμα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών στην Ευρωπαϊκή Συνοικία έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Harry Nakos)

 

Police face farmers and tractors at a security checkpoint in the European Quarter during a protest of farmers outside a meeting of EU agriculture ministers in Brussels, Monday, Feb. 26, 2024. European Union agriculture ministers meet in Brussels Monday to discuss rapid and structural responses to the crisis situation facing the agricultural sector. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Άνθρωποι κοιτάζουν πάνω από ένα μπαλκόνι καθώς καίνε φωτιές και σκορπίζεται άχυρο στο δρόμο κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των αγροτών στην ευρωπαϊκή συνοικία έξω από τη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Sylvain Plazy)

 

Ένας αστυνομικός κοιτάζει αγρότες που καίνε λάστιχα σε σημείο ελέγχου στην ευρωπαϊκή συνοικία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Τρακτέρ σταθμεύουν πίσω από ένα μπλόκο στην ευρωπαϊκή συνοικία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Διαδηλωτής πετάει ρουκέτα κατά τη διάρκεια διαδήλωσης αγροτών έξω από τη συνεδρίαση των υπουργών Γεωργίας της ΕΕ στις Βρυξέλλες, Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024. Οι υπουργοί γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης συναντώνται στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα για να συζητήσουν ταχείες και διαρθρωτικές απαντήσεις στην κατάσταση κρίσης που αντιμετωπίζει ο γεωργικός τομέας. (AP Photo/Nicolas Landemard)

 

Διαβάστε επίσης:

Τι προβλέπει το νέο προσχέδιο πρότασης για εκεχειρία στη Γάζα

Μακρόν: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων μελλοντικά στην Ουκρανία

Αζερμπαϊτζάν: Στα άδυτα της κόλασης του Αλίγεφ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter