Μακρόν: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων μελλοντικά στην Ουκρανία

Μακρόν: Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής δυτικών στρατευμάτων μελλοντικά στην Ουκρανία

«Δεν υπήρξε καμία απόφαση για αποστολή ευρωπαϊκών δυνάμεων του ΝΑΤΟ εντός της Ουκρανίας», ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο συμπλήρωσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στο μέλλον», αφήνοντας ουσιαστικά ανοιχτό το ενδεχόμενο για μελλοντική δράση.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή, επισήμως, χερσαίων στρατευμάτων. Θα κάνουμε ό,τι απαιτείται ώστε η Ρωσία να μην μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο αυτό», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της διεθνούς συνόδου για την Ουκρανία που διοργανώθηκε στο Ελιζέ.

Ο Μακρόν δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερα για τη στάση που θα τηρήσει η Γαλλία στο ζήτημα. «Δεν είπα ότι η Γαλλία δεν τάσσεται υπέρ», συνέχισε. «Δεν αίρω την αμφισημία  λέγοντας ονόματα. Λέω ότι ήταν μια από τις επιλογές που συζητήθηκαν», πρόσθεσε.

«Αναβαθμίζεται η στρατιωτική βοήθεια»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας ανακοίνωσε πάντως ότι η Δύση θα ενισχύσει τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχει στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, ομάδα κρατών προτίθεται να παραδώσει στο Κίεβο πυραύλους μέσου και μακρού βεληνεκούς, είπε ο πρόεδρος της Γαλλίας, ενώ αρκετές ευρωπαϊκές χώρες δήλωσαν πως στηρίζουν την πρόταση της Τσεχίας να αγοράσουν από κοινού πυρομαχικά εκτός Ευρώπης για λογαριασμό της Ουκρανίας.

Ο Μακρόν ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν πέντε τομείς στους οποίους όλες οι χώρες οι οποίες έλαβαν μέρος στην διάσκεψη συμφωνούν ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες.

Διαβάστε επίσης:

«Δυτικά κράτη θέλουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία»: «Βόμβα» του Σλοβάκου πρωθυπουργού πριν τη διάσκεψη Μακρόν

Γάζα: Ο Μπάιντεν «βλέπει» ανακωχή, οι Ισραηλινοί επιμένουν στα σχέδια για τη Ράφα

Το ΝΑΤΟ επιθυμεί κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία με χτυπήματα F-16 εντός της Ρωσίας;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter