«Δυτικά κράτη θέλουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία»: «Βόμβα» του Σλοβάκου πρωθυπουργού πριν τη διάσκεψη Μακρόν

«Δυτικά κράτη θέλουν να στείλουν στρατό στην Ουκρανία»: «Βόμβα» του Σλοβάκου πρωθυπουργού πριν τη διάσκεψη Μακρόν

Καθώς ηγέτες και αξιωματούχοι συνέρρεαν σήμερα στο Παρίσι για το συνέδριο που συγκάλεσε την τελευταία στιγμή για την Ουκρανία ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, οι δηλώσεις του πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, πως μεμονωμένες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ θέλουν να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία, προκάλεσαν αίσθηση.

Παρά το γεγονός ότι ο Ρόμπερτ Φίτσο, μαζί με τον ηγέτη της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, θεωρούνται αυτή την στιγμή οι πιο φιλορώσοι ηγέτες του δυτικού κόσμου, οι δηλώσεις του έρχονται την ώρα που η Ρωσία έχει περάσει και πάλι στην επίθεση και οι δυτικοί σύμμαχοι του Κιέβου προσπαθούν να χαράξουν μια βιώσιμη στρατηγική που δεν θα οδηγήσει σε μια ταπεινωτική για όλους ήττα στην Ουκρανία.

Πιο συγκεκριμένα μιλώντας μετά από συνεδρίαση του συμβουλίου ασφαλείας της Σλοβακίας στην οποία συμμετείχε και λίγο πριν αναχωρήσει για το Παρίσι, ο Σλοβάκος πρωθυπουργός δήλωσε: «Θα περιοριστώ να πω ότι αυτές οι θέσεις (που διατυπώνονται ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι) αφήνουν να εννοηθεί ότι ένας αριθμός κρατών μελών του ΝΑΤΟ κα της ΕΕ, εξετάζουν το ενδεχόμενο να στείλουν στρατεύματα στην Ουκρανία σε μια διμερή βάση. Δεν μπορώ να πω για ποιον σκοπό ή για το τι θα κάνουν αυτά εκεί». Μάλιστα ο Φίτσο υποστήριξε ότι η κυβέρνηση του δεν θα στείλει στρατιώτες στην Ουκρανία, αλλά και ότι είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η στρατηγική της Δύσης στην Ουκρανία έχει αποτύχει.

Σημειώνεται ότι στο Παρίσι, όπου θα παρευρεθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά και απερχόμενος πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε που είναι ο πιθανότερος διάδοχος του γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, ο σχεδιασμός της γαλλικής πλευράς είναι να αντιστραφεί το βαρύ κλίμα που έχει δημιουργηθεί στο δυτικό στρατόπεδο, ιδιαίτερα μετά από την Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια.

Σύμφωνα με διάφορα ρεπορτάζ του διεθνούς Τύπου, μεταξύ άλλων στο Παρίσι, όπου οι ηγέτες και αξιωματούχοι από ΗΠΑ και Καναδά συναντιούνται αυτή την ώρα, θα συζητηθούν μεταξύ άλλων διάφορα πρακτικά ζητήματα για το πώς θα επιλυθούν τα προβλήματα αποτελεσματικότητας στην στήριξη που παρέχεται. Επί παραδείγματι αναμένεται να συζητηθεί το ζήτημα πως δεν υπάρχει ένας φορέας που αναλαμβάνει τον συντονισμό και την ικανοποίηση των ουκρανικών αιτημάτων για στήριξη. Άλλα υπαρκατά θέματα που αναμένεται να συζητηθούν είναι η ποιοτική αναβάθμιση της ταχύτητας με την οποία πολεμοφόδια φτάνουνς την Ουκρανία, αλλά και η άμεση ταυτοποίηση των εργοστασίων που θα μπορούσαν να αυξήσουν βραχυπρόθεσμα την παραγωγή στρατιωτικού υλικού.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα ενόψει Ευρωεκλογών

Σίσυφος εναντίον Γκιωνάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη

«Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου – Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο» λέει η απόφαση του Συνεδρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter