ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτείται άμεσα το Εκτελεστικό Γραφείο – Ο ρόλος και τα πρόσωπα που θα το αποτελούν

«Με συντροφικότητα και συλλογικότητα και με εργαλείο τις θέσεις και τις αποφάσεις του 4ου συνεδρίου ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο με τακτική λειτουργία για την ενίσχυση της πολιτικής μας δράσης, το οποίο εξουσιοδοτούμε να επεξεργαστεί προτάσεις για την ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος».

Αυτό αναφέρεται κατά λέξη στην απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον, αφού δεν τίθεται πια θέμα εκλογών για ανάδειξη προέδρου, τα βλέμματα πέφτουν στη σύνθεση και στον ρόλο του Εκτελεστικού Γραφείου.

«Υπάρχει απόφαση να ενισχύσουμε τη συλλογικότητα στο ανώτατο επίπεδο, κάτι το οποίο είναι και καταστατική πρόβλεψη και περιλαμβάνεται και στην πολιτική απόφαση. Τα μέλη ζήτησαν ενότητα και συλλογικότητα, εκφράζοντας αγωνία» είπε στον Real FM o Σωκράτης Φάμελλος, απατώντας σε σχετική ερώτηση.

Ο ρόλος

Σύμφωνα με το καταστατικό, η Πολιτική Γραμματεία, με εισήγηση του προέδρου μπορεί να εισηγηθεί τη δημιουργία του Εκτελεστικού Γραφείου «για την καλύτερη καθημερινή παρακολούθηση της πολιτικής του κόμματος».

Απ’ ότι είπε στο documentonews.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου, το Εκτελεστικό Γραφείο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υποκαταστήσει και να καπελώσει την Κεντρική Επιτροπή και την Πολιτική Γραμματεία. «Ρόλος του είναι να ασχολείται με διαδικαστικά θέματα της καθημερινότητας», μας είπε.

Βάσει καταστατικού, δύναται να λαμβάνει αποφάσεις για θέματα για τα οποία δεν είναι δυνατή η σύγκληση των δύο Οργάνων.

Τα πρόσωπα

Το Εκτελεστικό Γραφείο θα αποτελείται από τον Στέφανο Κασσελάκη, τη γραμματέα Ράνια Σβίγκου, τον αναπληρωτή γραμματέα και συντονιστή του Οργανωτικού Γραφείου Γιώργο Βασιλειάδη, την εκπρόσωπο τύπου Δώρα Αυγέρη και έως τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Τα τρία μέλη τα αποφασίζει η ίδια η Πολιτική Γραμματεία μετά από εισήγηση του προέδρου. Στο Εκτελεστικό Γραφείο θα συμμετέχει -αν δεν είναι μία από τους τρεις της Πολιτικής Γραμματείας- και η γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Θεωρείται βέβαιο, πως θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελλος.

Η προηγούμενη δομή

Επί Αλέξη Τσίπρα σε αυτό συμμετείχαν (εκτός από τον ίδιο και τους Σβίγκου και Βασιλειάδη) ο τότε εκπρόσωπος τύπου Νάσος Ηλιόπουλος, η τότε γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και οι Έφη Αχτσιόγλου, Ρένα Δούρου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Διαβάστε επίσης:

Η επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και το μήνυμα ενόψει Ευρωεκλογών

Σίσυφος εναντίον Γκιωνάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτός που θα νικήσει τον Μητσοτάκη

«Δεν χρειάζεται νέα εκλογή Προέδρου – Ανασυγκροτούμε το Εκτελεστικό Γραφείο» λέει η απόφαση του Συνεδρίου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter