Στη σκιά της τρομοκρατίας οι Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για τη φονική επίθεση – Βρέθηκε και το όπλο

Στη σκιά της τρομοκρατίας οι Βρυξέλλες: Συνελήφθη ύποπτος για τη φονική επίθεση – Βρέθηκε και το όπλο

Στα χέρια των αρχών βρίσκεται ύποπτος ως δράστης της φονικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους το βράδυ της Δευτέρας στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία σχετικά με το εάν πρόκειται για τον Λασουέντ Αμπντεσλάμ, δράστη της επίθεσης στο κέντρο της βελγικής πρωτεύουσας.

Παράλληλα, το Reuters που επικαλείται το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT, αναφέρει ότι ο ύποπτος φέρεται να δέχθηκε πυρά από αστυνομικούς στο προάστιο των Βρυξελλών Σέρμπεκ, μέσα σε ένα καφέ. Η υπουργός Εσωτερικών, Ανελί Βερλίντεν ανέφερε ότι το αυτόματο όπλο που βρέθηκε στα χέρια του υπόπτου ήταν το ίδιο με το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση της Δευτέρας.

Ο δήμαρχος των Βρυξελλών, Φίλιπ Κλοσέ, δήλωσε σε βελγικά ΜΜΕ ότι πιθανότατα «ο δράστης βρίσκεται στα χέρια των αρχών και ότι έχει εξουδετερωθεί»

Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών σήμανε συναγερμό στις αρχές. Η βελγική πρωτεύουσα τέθηκε στο υψηλότατο επίπεδο συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, να ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες λειτουργούν με τηλεργασία για λόγους ασφαλείας, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές, όπως και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Διαβάστε σχετικά: Μακελειό στις Βρυξέλλες: Σε κόκκινο συναγερμό η βελγική πρωτεύουσα – Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter