Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο δράστης της φονικής επίθεσης – Τον πυροβόλησαν μέσα σε ένα καφέ

Βρυξέλλες: Συνελήφθη ο δράστης της φονικής επίθεσης – Τον πυροβόλησαν μέσα σε ένα καφέ

O άνδρας που συνελήφθη νωρίτερα, ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές αρχές ως ο ένοπλος δράστης της φονικής επίθεσης στις Βρυξέλλες το βράδυ της Δευτέρας, που στοίχισε τη ζωή σε δύο Σουηδούς, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει o ραδιοφωνικός σταθμός RTBF.

Σύμφωνα με το Reuters, αστυνομικοί εντόπισαν τον δράστη σε καφέ στο προάστιο Σκαρμπέκ και άνοιξαν πυρ για να τον ακινητοποιήσουν, τραυματίζοντάς τον στον θώρακα.

Ο δήμαρχος Βρυξελλών, Φιλίπ Κλόσε, δήλωσε ότι ο «ένοχος εξουδετερώθηκε», σύμφωνα με τη Le Soir.

Κατά άλλες, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο δράστης υπέκυψε στα τραύματά του.

Νωρίτερα, η υπουργός Εσωτερικών, Ανελί Βερλίντεν ανέφερε ότι το αυτόματο όπλο που βρέθηκε στα χέρια του άνδρα ο οποίος συνελήφθη ήταν το ίδιο με το καλάσνικοφ που χρησιμοποιήθηκε στη φονική επίθεση της Δευτέρας.

Σε κόκκινο συναγερμό οι Βρυξέλλες

Η αιματηρή επίθεση στο κέντρο των Βρυξελλών σήμανε συναγερμό στις αρχές. Η βελγική πρωτεύουσα τέθηκε στο υψηλότατο επίπεδο συναγερμού, με τον πρωθυπουργό Αλεξάντερ ντε Κρόο, να ζητά από τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση.

Τα ευρωπαϊκά όργανα στις Βρυξέλλες λειτουργούν με τηλεργασία για λόγους ασφαλείας, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες θα μείνουν κλειστές, όπως και το ευρωπαϊκό σχολείο.

Διαβάστε σχετικά: Μακελειό στις Βρυξέλλες: Σε κόκκινο συναγερμό η βελγική πρωτεύουσα – Παραμένει ασύλληπτος ο δράστης (Videos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter