Wall Street Journal: Το Ισραήλ απέκρουσε την επίθεση του Ιράν, αλλά μόνο με τη βοήθεια των συμμάχων του

Wall Street Journal: Το Ισραήλ απέκρουσε την επίθεση του Ιράν, αλλά μόνο με τη βοήθεια των συμμάχων του
Μια συστοιχία του αμυντικού πυραυλικού συστήματος Iron Dome του Ισραήλ, που έχει αναπτυχθεί για την αναχαίτιση ρουκετών, βρίσκεται στο Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ, 7 Αυγούστου 2022. Μια εισερχόμενη επίθεση από ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και βαλλιστικούς πυραύλους την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, αποτελεί την τελευταία πρόκληση για το σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ, το οποίο ήδη εργάζεται υπερωριακά για να αντιμετωπίσει τις εισερχόμενες επιθέσεις με ρουκέτες, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους καθ' όλη τη διάρκεια του εξάμηνου πολέμου κατά της Χαμάς. (AP Photo/Ariel Schalit, File) Translated with DeepL.com (free version)

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Παναγία των Παρισίων: Πέντε χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά». Ο καθεδρικός ναός θα ανοίξει ξανά για το κοινό στις 8 Δεκεμβρίου. Στη Liberation διαβάζουμε: «Ιράν-Ισραήλ κλιμακώνουν, τι ακολουθεί;». Η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή ενισχύει την πιθανότητα μιας περιφερειακής σύγκρουσης.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η προειδοποίηση του καγκελαρίου Όλαφ Σολτς». «Η Γερμανία θα κάνει τα πάντα για να αποφύγει περαιτέρω κλιμάκωση προς το Ιράν», τόνισε ο Σολτς. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Φόβοι για κλιμάκωση της σύγκρουσης μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ». Ο Μπάιντεν καταδίκασε την επίθεση και κάλεσε το Ισραήλ να «συγκρατηθεί».

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «H επικίνδυνη αμυντική στρατηγική του Τραμπ στη Νέα Υόρκη». Η ποινική δίκη του Τραμπ θα ξεκινήσει στο Μανχάταν με την επιλογή των ενόρκων. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: «Ανάλυση: Το Ισραήλ απέκρουσε την τεράστια επίθεση του Ιράν, αλλά μόνο με τη βοήθεια των συμμάχων του». Σε συνεργασία με τους εταίρους του, το Ισραήλ απέτρεψε τα ιρανικά χτυπήματα.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ καθώς το Ισραήλ σκέφτεται τα επόμενα βήματά του». Φόβοι για το ενδεχόμενο ενός μεγάλου περιφερειακού πολέμου στη Μέση Ανατολή. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Το Ισραήλ σχεδιάζει επίθεση αντιποίνων στο Ιράν με τη Δύση να ζητά αυτοσυγκράτηση». Ο Νετανιάχου λέει όχι σε άμεσα αντίποινα στο Ιράν, αλλά το Ισραήλ θα χτυπήσει «την ώρα που θα επιλέξει».

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Το μήνυμα Μπάιντεν σε Νετανιάχου». Μπάιντεν: «Σταματήστε». Ισραήλ: «Θα απαντήσουμε στο Ιράν εν ευθέτω χρόνω». G7:« Όχι στην κλιμάκωση».

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Το Ισραήλ εξουδετερώνει την επίθεση του Ιράν και προετοιμάζει την απάντησή του».  Η Τεχεράνη εκτόξευσε περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους κατά του Ισραήλ, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αναχαιτίστηκε. Οι δυτικοί ηγέτες καταδικάζουν την επίθεση, αλλά προτρέπουν να αποφευχθεί νέα κλιμάκωση.

Διαβάστε επίσης:

Ισραηλινά ΜΜΕ: «Πώς θα “γονατίσουμε” το Ιράν»

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Ισραηλινά σχέδια για αντίποινα στο Ιράν – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων, ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter