Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Ισραηλινά σχέδια για αντίποινα στο Ιράν – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα

Σε τεντωμένο σχοινί η Μέση Ανατολή: Ισραηλινά σχέδια για αντίποινα στο Ιράν – Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Γάζα

Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ με drone και πυραύλους. Ο πλανήτης παρακολουθεί με αγωνία τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή και ιδίως τις επόμενες κινήσεις των ισραηλινών, που εκφράζουν επιθυμία για αντίποινα στο ιρανικό χτύπημα, δίχως να έχουν καθορίσει τον χρόνο, τον τρόπο και την ένταση. Την ίδια στιγμή, εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις τόσο από τον ΟΗΕ, όσο και από τη Δύση για αποκλιμάκωση, καθώς ο πλανήτης «δεν αντέχει άλλο πόλεμο».

Πλέον, το κρίσιμο ερώτημα αποτελεί το εάν, αλλά και σε ποια κλίμακα θα απαντήσει το Ισραήλ, με τον Guardian να προχωρά σε σχετική ανάλυση για το δίλημμα του Μπενιαμίν Νετανιάχου: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;», αναφέρει σχετικά η βρετανική εφημερίδα. «Μένει να φανεί το αποτέλεσμα της έντονης πίεσης των ΗΠΑ ώστε να μην παρασυρθεί ο υπόλοιπος κόσμος σε μία πιθανή περιφερειακή σύγκρουση. Οι ακροδεξιοί εταίροι του Νετανιάχου ζητούν “καταστροφική απάντηση” στην Τεχεράνη», σημειώνεται.

Στο πενταμελές πολεμικό συμβούλιο που συνήλθε την Κυριακή, υπήρξε η διάθεση για αντίποινα, αλλά εκφράστηκαν διαφωνίες για τον χρόνο και την κλίμακα των επιθέσεων.

Συνέχεια στο σφυροκόπημα της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, διαβεβαιώνοντας ότι η ιρανική επίθεση  δεν θα τον εκτρέψει από την επίτευξη των στόχων που έχουν οριστεί στον πόλεμο εναντίον της Χαμάς.

«Μολονότι δεχτήκαμε επίθεση από το Ιράν, δεν χάσαμε από τα μάτια μας, ούτε για μια στιγμή, τη ζωτική αποστολή μας στη Γάζα, που συνίσταται να σώσουμε τους ομήρους μας που βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, εντολοδόχου του Ιράν», δήλωσε χθες βράδυ ο αρχιπλοίαρχος Ντανιέλ Χαγκαρί, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Ανήγγειλε την ανάπτυξη τις επόμενες ημέρες δυο επιπλέον ταξιαρχιών εφέδρων στα υπό πολιορκία παλαιστινιακά εδάφη.

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει αποφασισμένος να εξαπολύσει χερσαία επίθεση ευρείας κλίμακας εναντίον της Ράφα, την οποία παρουσιάζει ως το τελευταίο οχυρό της Χαμάς, παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στην εξουσία από το 2007 στον θύλακο.

Στη Ράφα βρίσκονται στοιβαγμένοι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που εκτοπίστηκαν από άλλους τομείς. Κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ, στην πόλη έχουν συγκεντρωθεί περίπου 1,5 εκατ. άνθρωποι, οι περισσότεροι σε πρόχειρους καταυλισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Guardian: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;» – Στο μυαλό του Μπενιαμίν Νετανιάχου

ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα τα αποτελέσματα των προκριματικών για τις Ευρωεκλογές – Αυτά είναι τα φαβορί

Ακρίτα για Μέση Ανατολή – Άδωνη: «Κι έμεινε ο υπουργός με το παραποιημένο εθνικό σύμβολο αμανάτι»

Παίζει τα ρέστα του τον Ιούνιο ο Μητσοτάκης

Κύρτσος: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πανηγυρίζει που βρίσκεται στον πάτο της Ευρώπης!

Έγκλημα Τέμπη: Λένε ψέματα ακόμα και για τη θέση του αγωγού

Guardian: «Ολοκληρωτικός πόλεμος ή αποκλιμάκωση;» – Στο μυαλό του Μπενιαμίν Νετανιάχου

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη τη βοήθεια των συμμάχων, ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter