Washington Post: «Η Αϊτή ετοιμάζεται για νέα ηγεσία – Οι συμμορίες διεκδικούν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων»

Washington Post: «Η Αϊτή ετοιμάζεται για νέα ηγεσία – Οι συμμορίες διεκδικούν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων»

Στη Γαλλίαη Le Figaro γράφει: «Το γαλλικό κοινοβούλιο ψηφίζει υπέρ της στρατηγικής του Μακρόν για την Ουκρανία». Οι Γάλλοι βουλευτές υποστήριξαν τη συμφωνία για την Ουκρανία, μετά από μια συζήτηση που ανέδειξε βαθιές διαφωνίες σχετικά με την πολιτική του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν απέναντι στο Κίεβο. Στη Liberation διαβάζουμε: «Στην Αϊτή, τίποτα δεν λειτουργεί». Την επομένη της παραίτησης του πρωθυπουργού Αριέλ Ανρί – ύστερα από μεγάλη πίεση που δέχτηκε από τις εγκληματικές συμμορίες – επικράτησε μια επισφαλής ηρεμία στο Πορτ-ο-Πρενς. Οι κάτοικοι είναι εξουθενωμένοι, ελπίζουν σε μια νέα αλλαγή.

Στη Γερμανία, η Die Welt γράφει: «Η Ουκρανία προαναγγέλλει αγώνα για εναέρια κυριαρχία». Πολυάριθμες αναφορές από το Κίεβο για πυροβολισμούς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών. Η Tagesspiegel αναφέρει: «Η πρόεδρος της Μπουντεστάγκ ανησυχεί ότι το AfD θα πρέπει να απασχολήσει περισσότερους από 100 δεξιούς εξτρεμιστές». Σύμφωνα με έκθεση για περισσότερους από 100 ακροδεξιούς υπαλλήλους στην κοινοβουλευτική ομάδα του AfD, η πρόεδρος της Μπουντεστάγκ Μπέρμπελ Μπας, προτείνει νέους κανονισμούς για την προστασία του κοινοβουλίου.

Στις ΗΠΑ, η Washington Post έχει σήμερα τίτλο: «Η Αϊτή ετοιμάζεται για νέα ηγεσία». Οι συμμορίες διεκδικούν θέση στο τραπέζι των συζητήσεων. Στη Wall Street Journal διαβάζουμε: « Ο πρώην ειδικός σύμβουλος Ρόμπερτ Χουρ κατέθεσε ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής». Ο Ρόμπερτ Χουρ εμφανίστηκε ενώπιον του Κογκρέσου για να καταθέσει σχετικά με τον χειρισμό απόρρητων εγγράφων από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, κατόπν έρευνας που διεξήγαγε.

Στη Βρετανία, ο Guardian γράφει: «Τα παιδιά να σταματήσουν να παίρνουν αναστολείς εφηβείας στις κλινικές ταυτότητας φύλου, λέει το NHS». Η επιβεβαίωση έρχεται μετά από δημόσια διαβούλευση και απόφαση να κλείσει η Υπηρεσία Ανάπτυξης Ταυτότητας Φύλου στο Λονδίνο. Στη Daily Telegraph διαβάζουμε «Η έρευνα για τον Covid είναι θεμελιωδώς προκατειλημμένη, προειδοποιούν οι επιστήμονες». Η έρευνα για τον Covid φαίνεται να είναι «θεμελιωδώς προκατειλημμένη» και αποτυγχάνει να εξετάσει το κόστος του lockdown, προειδοποίησαν κορυφαίοι επιστήμονες.

Στην Ιταλία, η Corriere della Sera αναφέρει: «Μεγάλη ένταση με τους Χούθι». Το ιταλικό αντιτορπιλικό Caio Duilio κατέρριψε δύο drones των Χούθι.

Στην Ισπανία, η El Pais γράφει: «Ισπανικό πλοίο ανοίγει τον θαλάσσιο διάδρομο βοήθειας προς τη Γάζα». Ένα ισπανικό πλοίο απέπλευσε την Τρίτη 12 Μαρτίου από την Κύπρο με προορισμό τη Γάζα, για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας.

Διαβάστε επίσης: Πολιτικές εξελίξεις στην Αϊτή – Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Αριέλ Ανρί

Αϊτή: Χώρα σε κρίση μετά την απόδραση χιλιάδων κρατουμένων – Οδοφράγματα, επεισόδια και εκτοπισμένοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter