Washington Post: Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η Meta

Washington Post: Χιλιάδες απολύσεις ετοιμάζει η Meta

Την περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας ετοιμάζει η Meta σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ρεπορτάζ της  η Washington Post, λίγους μόλις μήνες αφότου ο ιδιοκτήτης του τεχνολογικού κολοσσού Μαρκ Ζούκερμπεργκ είχε δηλώσει πως δεν προβλέπονταν άλλες απολύσεις.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα η μητρική εταιρεία του Facebook σχεδιάζει να ωθήσει ορισμένους υψηλά ιστάμενους υπαλλήλους σε ρόλους χαμηλότερου επιπέδου, μειώνοντας τα επίπεδα διαχείρισης στον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ οι διευθυντές μπορεί να καταλήξουν να επιβλέπουν μεγαλύτερο αριθμό εργαζομένων καθώς οι ομάδες τους μεγαλώνουν. Εκτός όμως από τη στοχοποίηση των μάνατζερ, η εταιρεία εξετάζει επίσης πιο παραδοσιακές περικοπές, συμπεριλαμβανομένης της περικοπής ορισμένων έργων και θέσεων εργασίας, σύμφωνα με πηγή της Post. Αυτές οι προσπάθειες, οι οποίες στοχεύουν σε τμήματα σε όλη την εταιρεία και σε όλο τον κόσμο, δεν θα πραγματοποιηθούν μέσα σε μια μέρα, αλλά πιθανότατα μέσα στους επόμενους μήνες

Οι καταργήσεις θέσεων εργασίας λαμβάνουν χώρα ενώ ο Ζάκερμπεργκ προσπάθησε να καθησυχάσει τους εργαζόμενους ότι δεν «προβλέπονταν περισσότερες απολύσεις» αφού η εταιρεία απέλυσε 11.000 εργαζομένους τον Νοέμβριο. Εκείνη την εποχή, ο Ζάκερμπεργκ είπε στους εναπομείναντες υπαλλήλους ότι η εταιρεία έκανε ουσιαστικά την περικοπή για να «ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να χρειαστεί να κάνει μεγάλες απολύσεις όπως αυτή στο άμεσο μέλλον».

Την Κυριακή, ο Zuckerberg παρουσίασε μια νέα συνδρομητική υπηρεσία, ζητώντας από τους χρήστες να πληρώνουν 11,99 $ ή 14,99 $ το μήνα για να επαληθεύσουν τους λογαριασμούς τους και για να έχουν πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών. Η εταιρεία σχεδιάζει να αναπτύξει αυτή την υπηρεσία στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Απολύσεις δεκάδων εργαζομένων στην Tesla

Twitter: Έγγραφο της εταιρείας δείχνει πως ξεκινούν άμεσα οι απολύσεις

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter