Work from Home: Ισχυρά tablets για απαιτητικές εργασίες

Work from Home: Ισχυρά tablets για απαιτητικές εργασίες

Με την απομακρυσμένη εργασία να έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα πολλών, οι ανάγκες για εξοπλισμό στο σπίτι αυξάνονται και πλέον, ένα tablet μπορεί να δώσει τη λύση σε πολλές περιπτώσεις.

Πρόκειται για ευέλικτες συσκευές, που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε πληθώρα εφαρμογών είτε πρόκειται για διαχείριση αρχείων είτε για βιντεοκλήσεις. Επιπλέον, έχουν γίνει αρκετά λεπτά και ελαφριά, ενώ τα bezels -τα αναξιοποιήτα περιθώρια γύρω από την οθόνη- έχουν μικρύνει αρκετά για να προσφέρεται όσο το δυνατόν περισσότερη πραγματική οθόνη σε όσο το δυνατόν μικρότερο σώμα.

Αντίστοιχα, η δύναμή τους έχει αυξηθεί δραματικά και σε πολλές περιπτώσεις, δεν απέχουν πολύ από έναν παραδοσιακό υπολογιστή ούτε σε ταχύτητα και κυρίως, ούτε σε δυνατότητες. Μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με πληθώρα αξεσουάρ, όπως ένα πληκτρολόγιο, ώστε ακόμη και ο τρόπος χρήσης να είναι πρακτικά ίδιος με ενός υπολογιστή για να βολεύουν τον χρήστη.

Για να μην ανησυχήσεις ποτέ αν το tablet σου θα καταφέρει να ανταπεξέλθει, όσο απαιτητική κι αν είναι η δουλειά που θέλεις να κάνεις, παρακάτω θα βρεις τα σημαντικότερα σημεία ενός tablet και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν την καθημερινότητά σου.

Επεξεργαστής: ο «πυρήνας» του συστήματος

Η «καρδιά» ενός tablet είναι ο επεξεργαστής του. Κατά κύριο λόγο, από αυτόν κρίνεται όχι μόνο η ταχύτητα με την οποία θα ανταποκρίνεται η συσκευή σε κάθε επίπεδο, αλλά και το αν θα μπορεί να εκτελέσεις κάποιες πιο «βαριές» εργασίες.

Ο γενικός κανόνας είναι πως η ταχύτητα, που ορίζεται σε Ghz (Gigahertz), συνδυαστικά με τον αριθμό πυρήνων δείχνουν την δύναμη που έχει ένας επεξεργαστής. Όσο μεγαλύτερα αυτά τα δύο, τόσο το καλύτερο, με τους οκταπύρηνους πλέον επεξεργαστές να αποτελούν την αιχμή της τεχνολογίας. Οι περισσότεροι πυρήνες μοιράζονται το βάρος της εκάστοτε εφαρμογής, ώστε εκείνη να τρέχει δίχως κολλήματα και φυσικά δίχως να καταπονείται διαρκώς ένα μέρος του επεξεργαστή.

Αυτό δε σημαίνει πως πάντοτε συμβαίνει αυτό, καθώς οι πιο εξελιγμένοι επεξεργαστές χωρίζουν τους πυρήνες τους ανάλογα με το είδος εργασίας που θα πρέπει να φέρουν εις πέρας. Για παράδειγμα, ένας οκταπύρηνος επεξεργαστής μπορεί να χωρίζει τους πυρήνες σε δύο τετράδες: μια βασική και μια ισχυρότερη. Η μια αφιερώνεται σε πιο βασικές ανάγκες όπως η λειτουργία του συστήματος και η χρήση του browser. Όταν όμως ο χρήστης ανοίξει μια απαιτητική εφαρμογή, όπως ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, τότε οι ισχυρότεροι πυρήνες αναλαμβάνουν δουλειά.

Η συγκεκριμένη διαδικασία επίσης βοηθάει στη διαχείριση μπαταρίας, καθώς ένας επεξεργαστής που λειτουργεί συνέχεια στο μέγιστο των επιδόσεών του πιθανότατα θα καταναλώνει ενέργεια άσκοπα. Έτσι, η προσαρμοζόμενες επιδόσεις ανάλογα με τις απαιτήσεις της εκάστοτε εφαρμογής είναι μια άριστη λύση ώστε ο χρήστης να μην περιορίζεται σε ταχύτητα ή αυτονομία.

Περισσότερη μνήμη RAM, περισσότερη ελευθερία!

Μπορεί ο επεξεργαστής να είναι εξαιρετικά σημαντικός για ένα tablet όμως μοιράζεται τη… σκηνή με τη μνήμη RAM. Μετριέται σε GB (Gigabytes) και ουσιαστικά είναι ένας χώρος όπου, προσωρινά, αποθηκεύονται δεδομένα για να διευκολύνει τη συσκευή και κατ’ επέκταση τον χρήστη. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή που ο χρήστης έκλεισε πρόσφατα κρατάει κάποια δεδομένα στη μνήμη RAM ώστε αν ο χρήστης την ανοίξει ξανά, να ανοίξει πολύ γρηγορότερα από ότι θα άνοιγε αν ξεκινούσε από το μηδέν.

Επιπλέον, περισσότερη μνήμη RAM επιτρέπει στον χρήστη να έχει περισσότερες εφαρμογές ανοιχτές ταυτόχρονα, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για όποιον χρειάζεται το multi-tasking στη δουλειά του. Μεταφορά δεδομένων από αρχείο σε αρχείο, επεξεργασία και εισαγωγή εικόνων σε κάποιο αρχείο κειμένου ή ακόμη και βασικότερα πράγματα που συχνά δεν συνειδητοποιεί κανείς ότι κάνει παράλληλα, όπως το να έχει διαρκώς ανοιχτή μια εφαρμογή για να συνομιλεί με συναδέλφους παράλληλα με οτιδήποτε άλλο κάνει.

Η απόδοση του tablet είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη μνήμη RAM τόσο όσο και με τον επεξεργαστή. Πάντοτε είναι καλή η ισορροπία σε ένα σύστημα, οπότε μια συσκευή με εξαιρετικό επεξεργαστή αλλά λιγοστή RAM, πιθανότατα να δημιουργήσει πρόβλημα στον χρήστη καθώς δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει όταν εκείνος -ασυναίσθητα, ίσως- χρησιμοποιεί περισσότερα από όσα «αντέχει» το tablet.

Μια μπαταρία για όλη σου τη μέρα!

Καθώς το tablet είναι μια φορητή και ευέλικτη συσκευή, είναι απολύτως φυσιολογικό ο χρήστης να θέλει να αξιοποιήσει την ελευθερία αυτή που του προσφέρεται. Τι χρησιμότητα θα έχει ένα tablet που είναι πανίσχυρο, αλλά θέλει φόρτισμα κάθε μισή ώρα; Ειδικά σε περιβάλλον δουλειάς, είναι μια άβολη κατάσταση που σίγουρα ο χρήστης θα θέλει να αποφύγει. Επομένως, η μπαταρία είναι ένα εξίσου σημαντικό κομμάτι για κάθε tablet.

Η χωρητικότητα της μπαταρίας μετριέτεται σε mAh (μιλιαμπερώρια) και, όπως με τα άλλα δύο εξαρτήματα, το μεγαλύτερο νούμερο είναι συνήθως προτιμότερο. «Συνήθως», διότι όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, η διαχείριση ενέργειας από τα διάφορα εξαρτήματα ενός tablet επηρεάζει την αυτονομία του, αλλά κατά γενικό κανόνα μια μεγαλύτερη μπαταρία προσφέρει μεγαλύτερη διάρκεια λειτουργίας..

Είναι εύκολο να καταλάβει κανείς τα οφέλη αυτού: αν ένα tablet αντέχει πολλές ώρες μακριά από… την πρίζα, «λύνει» τα χέρια του ιδιοκτήτη του ο οποίος δεν χρειάζεται να ανησυχεί αν θα «ξεμείνει» κατά τη διάρκεια μιας σημαντικής εργασίας. Μπορεί επίσης να παραμένει εν κινήσει, από δωμάτιο σε δωμάτιο ας πούμε, χωρίς να σκέφτεται αν θα έχει φορτιστή εκεί που πηγαίνει ή να περιορίζεται από το καλώδιο φόρτισης. Επίσης, όσο πιο πολύ «ζορίζεται» το σύστημα από μια εφαρμογή, τόσο περισσότερο ζητάει τη βοήθεια του επεξεργαστή κι αυτός με τη σειρά του καταναλώνει περισσότερη ενέργεια ώστε να ανταπεξέλθει. Άρα μια μεγάλη μπαταρία θα είναι δυο φορές χρησιμότερη για κάποιον που θέλει ελευθερία και η χρήση που κάνει στο tablet δεν είναι συμβατική.

Ένας εξαιρετικά καλός «σύμμαχος» μιας μεγάλης μπαταρίας είναι και η ταχεία φόρτιση, καθώς είναι απολύτως φυσιολογικό η μπαταρία κάποτε να εξαντληθεί όσο μεγάλη κι αν είναι. Όταν φτάσει αυτή η στιγμή, το πόσο γρήγορα μπορεί να αναπληρωθεί είναι πολύ σημαντικό ώστε ο χρήστης να απολαύσει ξανά την ελευθερία που είχε. Αν είναι ανάγκη να απομακρυνθεί από την πρίζα και η μπαταρία είναι σε χαμηλό επίπεδο, η ταχεία φόρτιση συχνά μπορεί να προσφέρει ακόμη και κάποιες ώρες χρήσης με λίγα λεπτά φόρτισης, κάτι που μέσω συμβατικής φόρτισης δεν είναι εφικτό.

Πάντοτε, το πρώτο βήμα για την αγορά μιας συσκευής που προορίζεται για χρήση σε συνθήκες εργασίας είναι να κατανοήσει κάποιος τι ακριβώς θέλει να κάνει με αυτή. Με τα tablets να έχουν φτάσει στο σημείο να παρέχουν δύναμη που συναγωνίζεται ένα laptop, το «ταξίδι» προς τη συσκευή που σε εξυπηρετεί είναι ευκολότερο από ποτέ. Η γκάμα συσκευών περιλαμβάνει κάτι για κάθε ανάγκη ενώ εστιάζοντας στα παραπάνω χαρακτηριστικά, τα βασικότερα σημεία που απαιτούν προσοχή θα σου είναι πλέον ξεκάθαρα, ώστε να καταλήξεις ευκολότερα στο επόμενό σου tablet.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter