Ξανά για ρεκόρ πάει ο Μάρκο Λιβάγια

Την Ιθάκη του βρήκε στην ΑΕΚ ο Μάρκο Λιβάγια. Πριν συμπληρώσει τα 24 χρόνια του, ο Κροάτης είχε ήδη αλλάξει εννέα ομάδες, κινδυνεύοντας να χαρακτηριστεί «γυρολόγος» του ποδοσφαίρου, προτού καλά-καλά ξεκινήσει την καριέρα του. Όμως, από τον Ιούλιο του 2017 φαίνεται πως ανακάλυψε αυτό που ζητούσε. 

Ο τίτλος του πρωταθλητή σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση της οψιόν αγοράς του από τη Λας Πάλμας, «σφράγισαν» τον δεσμό του με την ΑΕΚ κι αυτός φροντίζει να το ξεπληρώσει σκοράροντας.

Παρότι η απόδοσή του δεν βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με την περσινή σεζόν, όλα δείχνουν ότι ο φορ της εθνικής Κροατίας θα καταρρίψει εκ νέου το ατομικό του ρεκόρ σκοραρίσματος. Με τα δύο γκολ που πέτυχε στο 5-0 επί του Κισσαμικού ο Λιβάγια έφτασε τα 10 στην τρέχουσα περίοδο, όσα δηλαδή είχε πετύχει και την προηγούμενη.

Πριν ακόμα κλείσει δύο σεζόν στην ΑΕΚ, ο 25χρονος επιθετικός κατάφερε να διαγράψει την αρνητική φήμη του επιθετικού που δεν «έχει» το γκολ. Τα 19 που είχε πετύχει σε πέντε χρόνια επαγγελματικής καριέρας, πριν υπογράψει στην ΑΕΚ, συνηγορούσαν στο συμπέρασμα αυτό.

Μέσα σε 18 μήνες έχει σημειώσει 20, ενώ ο συνολικός απολογισμός της προηγούμενης πενταετίας ήταν μόλις 19! Τέσσερα με την Ιντερ (2012/13), έξι με την Αταλάντα (τα πέντε τη σεζόν 2013/14), ένα με τη Ρούμπιν Καζάν (2014/15), ένα με την Εμπολι (2015/16) και επτά με τη Λας Πάλμας (2016/17).

Ετσι, με τα δυο γκολ εναντίον του Κισσαμικού ο «Λα Μπόμπα» έχει πλέον περισσότερα με την ΑΕΚ, απ΄ότι με όλες τις άλλες ομάδες μαζί! Παράλληλα, ακολουθεί ανοδική πορεία στο σκοράρισμα για τρίτη συνεχόμενη σεζόν καθώς πριν αφιχθεί στη χώρα μας, το ρεκόρ του ήταν 7 γκολ με τη Λας Πάλμας το 2016/17.

Πιο παραγωγική του σεζόν στο πρωτάθλημα παραμένει η περσινή, καθώς βοήθησε την ΑΕΚ να κατακτήσει τον τίτλο με 8 γκολ, τα περισσότερα από τα οποία σε κομβικά σημεία. Στην τρέχουσα περίοδο, έχει σκοράρει 5 φορές στη Super League, 4 στο κύπελλο και μία στους προκριματικούς του Champions League.

Στα αρνητικά στοιχεία που προκύπτουν από την στατιστική ανάλυση, είναι ότι ο Λιβάγια δεν πετυχαίνει κρίσιμα εκτός έδρας γκολ σχεδόν ποτέ! Μόνο ένα σ΄αυτά τα δύο χρόνια, κι αυτό τυχερό (κόντρα πάνω σε αμυντικό) με το οποίο είχε ισοφαρίσει τον Παναθηναϊκό στο 90΄ (1-1) στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Από εκεί και πέρα έχει πετύχει δύο με τον Βόλο στο Κύπελλο και από ένα στις εύκολες νίκες με Απόλλωνα Σμύρνης και Λεβαδειακό.

Ετικέτες