Ξαναζεσταίνουν τα σενάρια: Ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό

Ξαναζεσταίνουν τα σενάρια: Ο Μητσοτάκης θα συνεχίσει την καριέρα του στο εξωτερικό

Μπορεί να κατηγορείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως έχει μετατρέψει τη χώρα σε προβληματικό κρίκο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ακροδεξιά στροφή, την παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών και τη νεοφιλελεύθερη και άκρως φιλοδυτική πολιτική του αλλά γι αυτούς τους λόγους φαίνεται πως ακραίοι ευρωπαϊκοί και υπερατλαντικοί κύκλοι «τον θέλουν πολύ» και δεν μπορούν να χάσουν τέτοιο κελεπούρι.

Ο «καλός μαθητής» μάλλον έχει αρκετούς υποστηρικτές και τα σενάρια που είχε αποκαλύψει πριν από περίπου δύο χρόνια η Μπάμπουσκα (documentonews.gr – 30/5/22) αναθερμαίνονται και πάλι.

Μπορεί κάθε πρωθυπουργός να ονειρεύεται στη συνέχεια το Προεδρικό Μέγαρο αλλά όπως λένε οι κακές γλώσσες στην περίπτωση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι τόσο «επεισοδιακή» η διαδοχή του που μάλλον πρέπει ή θα έπρεπε να πάρει το δρόμο προς τους ευρωπαϊκούς ή υπερατλαντικούς θεσμούς.

Εξάλλου ο τρόπος ζωής του νυν πρωθυπουργού μάλλον τον κάνει να επιθυμεί την απομάκρυνση από την Αθήνα…

Έγραφε τότε η Μπάμπουσκα:

«Η φήμη του δεν είναι αυτή που θα ήθελε (σ.σ. στην Ε.Ε) . Έτσι έστρεψε τα μάτια προς τη μακρινή σύμμαχο και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα λόμπι που θα τον προωθήσει σε θέση στο ΝΑΤΟ. Ονειρεύεται, λένε, τον εαυτό του ακόμη και ως γενικό γραμματέα της Ατλαντικής Συμμαχίας. Γι’ αυτό και στην επίσκεψη στον Λευκό Οίκο, πολύ περισσότερο δε στο Κογκρέσο, προσπάθησε να έχει τη φιλοτιμία επιλοχία του αμερικανικού στρατού. Ε στο στράτευμα, ακόμη και το νατοϊκό, όλοι ξεκινάνε από χαμηλά. Κυριάκο, παρουσιάστε, αρμ!»

Πάντως και οι ισορροπίες εντός της Ε.Ε. έχουν αλλάξει και αναζητούν άτομο με κεντροδεξιά και νεοφιλελεύθερα «προσόντα».

Έτσι λοιπόν και πάλι τα σενάρια ανακινούνται και από προσκείμενα site. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται θαυμάσιος μαθητής του αμερικανικού παράγοντα. Ίσως δεν είναι και τυχαία η συνάντησή του στο σπίτι του στα Χανιά με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Άντονι Μπλίνκεν, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Εκεί είχε κάνει διακοπές και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μετά του συζύγου της –στη βίλα του Μητσοτάκη στον Ακρωτήρι – όπου δεν  είχε κανένα πρόβλημα εν μέσω σκανδάλου υποκλοπών.

Είπαμε, η κακή πολιτική για τα δικά μας μάτια μπορεί να είναι εύσημα για άλλους…

Διαβάστε επίσης: 

ΝΑΤΟς, ΝΑΤΟς ο πρωθυπουργός

«Μέρος των αρμοδιοτήτων μου» λέει η φον ντερ Λάιεν για τις διακοπές στα Χανιά προσκεκλημένη του Μητσοτάκη

Μητσοτάκης- Μπλίνκεν: Να ενισχύουμε τις διμερείς μας σχέσεις ως σύμμαχοι, για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter