Ξαναζεσταμένο «πού θα βρείτε τα λεφτά» από τη Νέα Δημοκρατία

Ξαναζεσταμένο «πού θα βρείτε τα λεφτά» από τη Νέα Δημοκρατία

Μετά την επιστράτευση της χυδαίας εκμετάλλευσης της τραγωδίας του Ματιού, τις συκοφαντίες για «σακούλες» και την παραπλάνηση με τα Ειδικά Δικαστήρια, το ρεσιτάλ προσβλητικών αναφορών στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα και τα fake news για Βενεζουέλα και άλλα δαιμόνια, η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει και το δόγμα «που θα βρείτε τα λεφτά», που αποτελούσε εξίσου προμετωπίδα της ρητορικής του 2015.

«Προγραμματισμένα. Υπολογισμένα. Δίκαια. Για τους συνταξιούχους» είναι το κεντρικό σύνθημα της νέας προεκλογικής καμπάνιας της αξιωματικής αντιπολίτευσης που στοχεύει στους συνταξιούχους, και αυτό ήταν αρκετό για να αντιδράσει έντονα η Νέα Δημοκρατία επιστρατεύοντας επιπλέον παλιά υλικά για την προεκλογική αντιπαράθεση.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό σποτ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, οι δεσμεύσεις προς τους συνταξιούχους είναι μεταξύ άλλων, η επαναφορά 13ης σύνταξης, η επιστροφή αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις, το αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, το τέλος στην αδικία με την προσωπική διαφορά, η δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία για όλους, η αναβάθμιση ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ, Τοπικών Μονάδων Υγείας, το Δίκτυο κατ’ οίκον φροντίδας, καθώς και η εφαρμογή οικογενειακού γιατρού.

«Όταν ο κ. Τσίπρας τάζει, ακόμα κι οι λέξεις χάνουν το νόημά τους. Όταν κάποιος ισχυρίζεται ότι μιλά  «προγραμματισμένα και υπολογισμένα», υποχρεούται στη συνεχεία να πει πόσα και από που» απάντησε άμεσα η Νέα Δημοκρατία, με μία ανακοίνωση βγαλμένη από τα βάθη του 2015.

«Ο κ. Τσίπρας είναι βουβός στο πόσα και από που, διότι υπόσχεται χωρίς σχέδιο και γνώση. Πόσα και από πού, λοιπόν, κ. Τσίπρα; Πόσα είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι εύκολες προεκλογικές σας υποσχέσεις; Από που θα τα βρείτε; Ποιους φόρους θα αυξήσετε; Πόσες νέες επιβαρύνσεις και «εισφορές» θα επιβάλλετε;» αναρωτιέται στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με το μόνο «νέο» που προκύπτει από την αντίδραση των γαλάζιων να είναι το «ευφυολόγημα» του Γιάννη Οικονόμου, με το λογοπαίγνιο που προκύπτει από τον συνδυασμό «Τσίπρας» και «οικονομικά».

«Οι πολίτες περιμένουν τις απαντήσεις σας. Ελπίζουμε –αλλά δεν το πιστεύουμε – ότι αυτές θα εδράζονται στην αλήθεια των αριθμών και όχι στα Tsipronomics» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με το «που θα βρείτε τα λεφτά» να είναι το τελευταίο από τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε η δεξιά παράταξη κατά του ΣΥΡΙΖΑ, πριν ακόμα αυτός αναλάβει την εξουσία της χώρας.

Έτσι εμπλουτίζει τον κατάλογο των «όπλων» της περασμένης δεκαετίας, μετά και την επιστράτευση των fake news περί χρημάτων από τη Βενεζουέλα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα. Δίπλα σε αυτά τα επιχειρήματα, οι κλειστές τράπεζες, το δημοψήφισμα, το «τρίτο αχρείαστο μνημόνιο», μαζί με τις συκοφαντίες για «μαύρες σακούλες» και τα κουτσουρεμένα Ειδικά Δικαστήρια, την χυδαία εκμετάλλευση της τραγωδίας στο Μάτι και άλλα.

Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, στη Νέα Δημοκρατία έχουν κάνει ολοκληρωτική στροφή στον βούρκο της καταστροφικής αντιπολίτευσης του 2019, με την πρόφαση μάλιστα της «τοξικότητας» όπως βαφτίζουν τις εκκωφαντικές αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις και τα άλλα γαλάζια σκάνδαλα. Άλλωστε, για αρκετά στελέχη του Μοσχάτου, ο προεκλογικός αγώνας έναντι των συνυποψηφίων του περνά μέσα από την πλειοδοσία τοξικότητας, όπως επιβεβαίωσε και η παρουσία της Άννας Καραμανλή που προκάλεσε την απαράδεκτη αντίδραση του Γιώργου Βαρεμένου.

Διαβάστε επίσης:

Σχεδόν φυσιολογικό από τον Οικονόμου η παρακολούθηση της οικογένειας Μπακογιάννη από Predator

Ο Οικονόμου του κυβερνητικού υπονόμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter