Ξανθόπουλος για «διαβόητο» ΑΤ Ομόνοιας: «Αποτελεί “θερμοκήπιο” έκνομων συμπεριφορών»

Ξανθόπουλος για «διαβόητο» ΑΤ Ομόνοιας: «Αποτελεί “θερμοκήπιο” έκνομων συμπεριφορών»

Κριτική στο «διαβόητο» -όπως το αποκάλεσε- ΑΤ Ομόνοιας άσκησε κατά τη συζήτηση του νέου Σωφρονιστικού Κώδικα στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κάνοντας λόγο για «“θερμοκήπιο” έκνομων συμπεριφορών» και «“βιότοπο” παράνομων δράσεων» μετά και την ανατριχιαστική καταγγελία της 19χρονης περί βιασμού και βιντεοσκόπησης στα αποδυτήρια του συγκεκριμένου Αστυνομικού Τμήματος. Παράλληλα, ζήτησε από τους βουλευτής της ΝΔ να ξεκαθαρίσουν αν αντιλαμβάνονται αυτό το «σοκαριστικό γεγονός» ή αν το θεωρούν «κρίκο στη αλυσίδα των συνήθων παραβιάσεων».

«Συζητάμε το σχέδιο νόμου για την Αναμόρφωση και τον Εκσυγχρονισμό του Σωφρονιστικού Κώδικα κάτω από τη βαριά ατμόσφαιρα του συμβάντος στο διαβόητο ΑΤ της Ομόνοιας, όπου δύο ειδικοί φρουροί κατηγορούνται για βιασμό και βιντεοσκόπηση, με αποτέλεσμα να κινηθεί η κατά νόμο διαδικασία» σημείωσε και συνέχισε λέγοντας: «Είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειρωνεία της ιστορίας το γεγονός ότι μιλάμε για τον Σωφρονιστικό Κώδικα ενώ οι αρμόδιοι για την εφαρμογή του φαίνεται ότι δεν έχουν επίγνωση της αποστολής του».

Εν συνεχεία, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο ΑΤ «“θερμοκήπιο” έκνομων συμπεριφορών και βιότοπο παράνομων δράσεων», ανακοινώνοντας πως «εντός των ημερών» η αξιωματική αντιπολίτευση θα ενεργοποιήσει επ’ αυτού τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου. «Αυτό που μας απασχολεί πάρα είναι ότι στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος αναφέρεται στον εθνικό μηχανισμό διερεύνησης περιστατικών αυθαιρεσίας για το 2021 και μετ’ επιτάσεως επισημαίνει ότι η συντριπτική πλειονότητα των περιστατικών που το απασχόλησαν αφορούσαν την αστυνομία και τα ΑΤ, καταλήγοντας σε συμβολικά πρόστιμα και ποινές – χάδι» επέκρινε.

Επισήμανε δε ότι οι φερόμενοι ως δράστες είναι ειδικοί φρουροί, οι οποίοι «με μια ταχύρρυθμη εκπαίδευση ενεδύθησαν τη στολή του αστυνομικού και βγήκαν στον δρόμο να ασκήσουν δικαιώματα που δεν έχουν επίγνωση πώς ασκούνται και ότι απέναντί τους έχουν πολίτες με συνταγματικά δικαιώματα». «Να μας πείτε αν όντως αντιλαμβάνεστε το σοκαριστικό γεγονός ή το θεωρείτε κρίκο στην αλυσίδα των συνήθων παραβιάσεων που βαραίνει το ΑΤ Ομόνοιας» κατέληξε απευθυνόμενος στα μέλη της πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο του 2020, το Documento είχε αποκαλύψει βίντεο βασανισμού γυναίκας ΑμεΑ στο συγκεκριμένο ΑΤ, με αστυνομικό -ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα μετά το δημοσίευμα- να την καταβρέχει με μάνικα.

Διαβάστε σχετικά: Ανεξέλεγκτοι σερίφηδες: Ντοκουμέντο επίδειξης απανθρωπιάς από τους αστυνομικούς του Χρυσοχοΐδη στο αμαρτωλό Α.Τ. Ομόνοιας (full video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter