Ξανθός: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ – Ξεκάθαρη απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ

Ξανθός: Δεν θα γίνουν απολύσεις στο ΕΣΥ – Ξεκάθαρη απάντηση στην ΠΟΕΔΗΝ

Με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, ο υπουργός Υγείας Α. Ξανθός επανέλαβε σήμερα ότι η κινδυνολογία για επικείμενες απολύσεις στο ΕΣΥ δεν έχει καμία βάση, στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Ο Α. Ξανθός σε ότι αφορά τις συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων, είπε πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας «διασφαλίζει με τις απαραίτητες ενέργειας την ομαλή και απρόσκοπτη πληρωμή των επικουρικών γιατρών και του λοιπού επικουρικού προσωπικού των νοσοκομείων μέχρι την ολοκλήρωση των συμβάσεων τους στα τέλη του 2018», απαντώντας έμμεσα και στις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών που έχουν εξαγγείλει κινητοποιήσεις.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, εκτός από το θέμα των επικουρικών, ζήτησαν ενημέρωση για ενδεχόμενες αλλαγές στο υφιστάμενο καθεστώς του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας που λαμβάνουν, αλλά και για την προετοιμασία του συστήματος Υγείας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση της γρίπης και της ιλαράς και τα μέτρα προστασίας του υγειονομικού προσωπικού και των πολιτών.

Ο Α. Ξανθός, σε ότι αφορά το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας των υγειονομικών, τόνισε ότι θα συσταθεί μια επιτροπή από τρία υπουργεία (Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών) που θα αξιολογήσει το καθεστώς που διέπει την ανθυγιεινή εργασία και τους εργαζόμενους που δικαιούνται επιδόματος, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας εναρμόνισης με τα ισχύοντα στην Ευρώπη. Η αξιολόγηση αυτή, ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας , ότι «ουδεμία σχέση έχει με περικοπή κονδυλίων αλλά αφορά έναν συνολικό εξορθολογισμό του καθεστώτος χορήγησης του επιδόματος που θα διασφαλίσει περαιτέρω ότι όλοι όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες λαμβάνουν το επίδομα που δικαιούνται. Είναι αυτονόητο ότι το ΕΣΥ είναι ο κατεξοχήν χώρος που επικρατούν ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας».

Σε ότι αφορά στο θέμα που τέθηκε περί έξαρσης της γρίπης και της ιλαράς, ο υπουργός Υγείας ήταν καθησυχαστικός λέγοντας ότι τα διαθέσιμα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στα νοσοκομεία είναι περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά και ότι φέτος ο εμβολιασμός ήταν πολύ υψηλός με αποτέλεσμα να μειωθεί η επιδημική έξαρση της γρίπης και η ανάγκη νοσηλείας ασθενών σε ΜΕΘ.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter