Χάος στη Λέσβο ενώ φτάνει αρματαγωγό για την μεταφορά 350 προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Χάος στη Λέσβο ενώ φτάνει αρματαγωγό για την μεταφορά 350 προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα

Εκτός ελέγχου και πάλι η κατάσταση στη Λέσβο όπου –όπως αναφέρεται- αναμένεται να φτάσει τα ξημερώματα αρματαγωγό για να δεχθεί μόνον τις οικογένειες των προσφύγων που έφτασαν στο νησί μετά την 1η Μαρτίου για να τους μεταφέρει στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η άφιξη του αρματαγωγού έγινε γρήγορα γνωστή, ενώ παράλληλα κυκλοφόρησαν φήμες περί ανοίγματος των συνόρων προς την Ευρώπη με αποτέλεσμα πάνω από 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες, φορτωμένοι με τα υπάρχοντα τους να κατέβουν από το κέντρο υποδοχής της Μόριας στη πόλη.

Η προκυμαία της πόλης και οι γύρω δρόμοι γέμισαν, οπότε και κλήθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας για να τους απωθήσουν πίσω στον καταυλισμό. Ακολούθησαν από τα ΜΑΤ επιχειρήσεις εκκένωσης της πόλης με τους μετανάστες και πρόσφυγες να διασκορπίζονται και να ανασυντάσσονται ελπίζοντας πως θα φύγουν από το νησί.

Παράλληλα, η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο μετά από ψευδείς ειδήσεις περί δήθεν καθόδου στην πόλη «ροπαλοφόρων» αιτούντων άσυλο προκαλούν αντιδράσεις με συγκεντρώσεις νεαρών Μυτιληνιών προκειμένου -όπως λένε- «να αμυνθούν».

Φτάνει αρματαγωγό για την μεταφορά των προσφύγων 

Αν και το αρματαγωγό πλοίο που μεταβαίνει αυτή τη στιγμή στη Λέσβο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ θα χρησιμοποιηθεί για την προσωρινή διαμονή των οικογενειών που πέρασαν στην Ελλάδα από την 1η Μαρτίου και έπειτα, οι πληροφορίες δεν συναινούν σε μια τέτοια ανάγνωση.

Υπό άκρα μυστικότητα ξεκίνησε στις 11 το πρωί από Αθήνα αρματαγωγό πλοίο με κατεύθυνση τη Λέσβο και σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του documentonews.gr αναμένεται να φτάσει στο νησί τα ξημερώματα και να μεταφέρει προς την ενδοχώρα περίπου 350 πρόσφυγες και μετανάστες που αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο λιμάνι του νησιού.

Πρόκειται άλλωστε για κάτι που επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα stonisi.gr και ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δήλωσε ότι το αρματαγωγό «θα πάρει 350 άτομα για την ενδοχώρα, όπου θα γίνεται η ταυτοποίηση και στη συνέχεια θα αποχωρούν στις χώρες προέλευσής του», χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν δοθεί πληροφορίες από την κυβέρνηση για τον χώρο στον οποίο θα μεταφερθούν όσοι επιβιβαστούν στο αρματαγωγό.

Διαβάστε επίσης: Κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

https://www.facebook.com/lesvosnews.net/videos/1059653491073319/

Αναταραχή στο λιμάνι της Μυτιλήνης

Αναταραχή στο λιμάνι της Μυτιλήνης
https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/astynomiko-reportaz/anatarahi-sto-limani-tis-mytilinis

Gepostet von Lesvosnews.net am Dienstag, 3. März 2020

Κλείνουν τα σχολεία

Με απόφαση του δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και μετά από αίτημα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, έκλεισαν τα σχολεία στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας.

Σύμφωνα με την απόφαση τα σχολεία κλείνουν «λόγω των έκτακτων γεγονότων που λαμβάνουν χώρα στις κοινότητες Μόριας και Παναγιούδας που βρίσκονται πλησίον του ΚΥΤ».

Συγκεκριμένα, «για λόγους ασφάλειας και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 4 και την Πέμπτη 5 Μαρτίου το Νηπιαγωγείο Παναγιούδας, το Δημοτικό Σχολείο Παναγιούδας, το Νηπιαγωγείο Μόριας, το Δημοτικό Σχολείο Μόριας και το Γυμνάσιο Μόριας».

Διαβάστε επίσης: Η «Δικηγορική Ανατροπή» κατακεραυνώνει την κυβέρνηση για την αναστολή κάθε διαδικασίας ασύλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter