Χάρης Δούκας για γήπεδο Παναθηναϊκού: Είχαν χρονοδιάγραμμα χωρίς έργο (Video)

Χάρης Δούκας για γήπεδο Παναθηναϊκού: Είχαν χρονοδιάγραμμα χωρίς έργο (Video)

Στα έργα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό αναφέρθηκε –μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Αταίριαστοι».

«Πάρα πολλά χρόνια υπήρχε χρονοδιάγραμμα και δεν υπήρχε έργο. Μάλιστα το 2020 υπήρχε υπουργός που είπε ότι το 2023 θα είναι το έργο έτοιμο και αν πάτε σήμερα με την κάμερα θα δείτε ότι υπάρχουν δέκα μέτρα μπάζα τα οποία πρέπει να καθαρίσουμε», ανέφερε αρχικά.

Σημείωσε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα πρέπει να γίνουν κάποια απαιτητικά βήματα έτσι ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα, δίνοντας πνοή σε όλη την Αθήνα.

Όπως είπε «Το έργο αυτό ήταν σε “κώμα”, δεν είχε “σφυγμό”. Εμείς ανατάξαμε το έργο, έχω κι εγώ άγχος όπως οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού γιατί η ιστορία έχει κρατήσει πολλά χρόνια. Τρέχουμε την οικοδομική άδεια για να βγει-είχαν γίνει εγκαίνια και δεν είχαν βγει άδειες – και τρέχουμε την ιστορία με τα μπάζα, να κλείσει η επιπλέον χρηματοδότηση και το νομικό κομμάτι της για να βγουν να καθαρίσουν τα μπάζα και να σκάψουμε».

 

«Μπουλντόζες θα μπουν γρήγορα, παρ’ όλες τις μεγάλες καθυστερήσεις, το έργο θα γίνει. Υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση στα λόγια. Σου λένε υπάρχουν 115 εκατομ. για το γήπεδο μα δεν τα έχουμε διεκδικήσει, δεν είχε κατατεθεί ποτέ τεχνικό δελτίο. Σε ένα χώρο που θα γίνει ανάπλαση επιτρέπεται να υπάρχουν μπάζα και να ψάχνω χρηματοδότηση να κάνω την απορρύπανση και όλα αυτά σε τρεις μήνες; Γι’ αυτό λέω να είμαστε προσεκτικοί, να παίξουμε “άμυνα”, σίγουρες “πάσες”, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε την απαραίτητη δυναμική για να γίνει το έργο», συμπλήρωσε.

Όσον αφορά παρεμβάσεις σε γνωστούς δρόμους της Αθήνας, όπως στην Ερμού ή τη Μητροπόλεως ο Χάρης Δούκας ανέφερε πως τίποτα δεν θα γίνει σε μεγάλους εμβληματικούς δρόμους αν δεν είναι σε απόλυτη συνεννόηση πρώτα με τους καταστηματάρχες και τους πολίτες.
Διαβάστε επίσης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter