Χαρίτσης για προσφυγικό: Το μπάχαλο της κυβέρνησης συνεχίζεται

Χαρίτσης για προσφυγικό: Το μπάχαλο της κυβέρνησης συνεχίζεται

«Αφού τόσο καιρό τα έριχναν στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς αιδώ η κυβέρνηση μεταθέτει τις δικές της ευθύνες στις τοπικές κοινωνίες. Το μπάχαλο συνεχίζεται». 

Αυτό αναφέρει ο Αλέξης Χαρίτσης για το προσφυγικό, με αφορμή το «πάγωμα» για μια εβδομάδα της ΠΝΠ για τις επιτάξεις στα νησιά, με «πρόφαση», όπως σχολιάζει, το διάλογο με τους νησιώτες.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «με περισσή βιασύνη η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανακοίνωσε εν μία νυκτί την επίταξη εκτάσεων στα νησιά, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, ενώ το Κοινοβούλιο λειτουργεί κανονικά και χωρίς να έχει προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες». Προσθέτει ότι «|μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα και ενώ βλέπουν ότι τα σχέδιά τους δεν μπορούν να εφαρμοστούν, παγώνουν την ΠΝΠ προφασιζόμενοι το διάλογο με τους νησιώτες, τους ίδιους που έχουν εδώ και 7 μήνες αγνοήσει και αφήσει στη μοίρα τους».

Σημειώνει πως «αντί να προχωρήσουν επιτέλους στην αποσυμφόρηση των νησιών, πετάνε το μπαλάκι στην τοπική Αυτοδιοίκηση, καλώντας την σε μία μόλις εβδομάδα να υποδείξει χώρους για τις κλειστές δομές». «Να υλοποιήσει δηλαδή», προσθέτει, «το αυταρχικό και αδιέξοδο σχέδιο που δεν μπορούν να υλοποιήσουν οι ίδιοι ως κυβέρνηση».

Διαβάστε επίσης: Κυβερνητικό τελεσίγραφο προς την «γαλάζια» Τοπική Αυτοδιοίκηση των νησιών για το προσφυγικό

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter