Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και τσουχτερό κρύο: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα – Πού χρειάζονται αλυσίδες (LIVE)

Χειμωνιάτικο σκηνικό με χιόνια και τσουχτερό κρύο: Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα – Πού χρειάζονται αλυσίδες (LIVE)

Άκρως χειμωνιάτικο είναι το σκηνικό του καιρού τα τελευταία 24ωρα. Αρκετές ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας έχουν «ντυθεί» στα λευκά, ενώ η θερμοκρασία έχει σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Το εν λόγω κύμα κακοκαιρίας θα συνεχιστεί μέχρι τις μεσημεριανές ώρες, καθώς έπειτα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Ωστόσο, αναμένεται επιστροφή του χιονιά από την Παρασκευή, όπου και αναμένεται το νέο βαρομετρικό χαμηλό, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

LIVE η εξέλιξη της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τετάρτη πρόσκαιρα στη Θράκη, τη Μακεδονία, τα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης καθώς και σε ημιορεινές περιοχές του νομού Μαγνησίας.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Στα «λευκά» η Πάρνηθα – Πού διεκόπη η κυκλοφορία – LIVE η εξέλιξη των φαινομένων (Video)

Στα δυτικά αναμένονται τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 05 με 07 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 10 με 12 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά.

Σε ποιες περιοχές είναι κλειστά τα σχολεία

Κλειστά σχολεία σε ορισμένες περιοχές της χώρας την Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας. Παράλληλα, σε ορισμένες σχολικές μονάδες, το κουδούνι θα χτυπήσει με μία ώρα καθυστέρηση λόγω των προβλημάτων που έχει προκαλέσει ο χιονιάς.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις περιοχές

Προβλήματα κυκλοφορίας – Πού χρειάζονται αλυσίδες

Από την Τρίτη, η τροχαία έδωσε εντολή για διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λεωφόρο Πάρνηθας, λόγω χιονόπτωσης – παγετού, από το ύψος του τελεφερίκ στην περιοχή των Αχαρνών, όπου η θερμοκρασία το βράδυ άγγιζε τους -2 βαθμούς.

Παράλληλα, όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, η κυκλοφορία των οχημάτων σε Χορτιάτη, Πανόραμα και Πεύκα διεξάγεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Αλυσίδες χρειάζονται και στους οικισμούς Ασβεστοχώρι, Εξοχής, Φίλυρο και Χορτιάτη, ενώ απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χορτιάτη-Αγίου Βασιλείου.

Στην Καστοριά και στη Φλώρινα, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πού ισχύει απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα είναι τα πλοία στα λιμάνια. Μέχρι νεοτέρας, θα ισχύει απαγορευτικό σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο, Αργοσαρωνικό και Κρήτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter