Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα η αποπομπή Κατρούγκαλου

Ξεκάθαρο μήνυμα Τσίπρα η αποπομπή Κατρούγκαλου

Η αποπομπή του πρώην υπουργού και μέχρι πρότινος υποψήφιου στον Βόρειο Τομέα με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Κατρούγκαλου, αποδεικνύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει πάρει απόφαση να μην χαρίσει κάστανο σε κανέναν και καμία που θα παρεκκλίνει έκων άκων από τα προτάγματα και τις κατευθυντήριες γραμμές του «συμβολαίου αλλαγής».

Διαβάστε επίσης: Ο Τσίπρας «αδειάζει» Κατρούγκαλο: Εκτός πλαισίου προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ οι δηλώσεις του (Video)

Αν μη τι άλλο, η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες. «Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή» σημειώνεται. Η συγκεκριμένη επισήμανση καθιστά σαφές ότι ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης δεν θα αφήσει τίποτα και κανέναν να «τσαλακώσει» το αφήγημα και -κυρίως- το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματος.

Από την άλλη, στον Γ. Κατρούγκαλο πιστώνεται η ευθιξία που επέδειξε, ανακοινώνοντας την απόσυρσή του από την εκλογική μάχη προκειμένου να μπει φρένο στην κριτική Μαξίμου και λίστας Πέτσα. Η κίνησή του αυτή δυσχεραίνει έτι περαιτέρω τη θέση του Κώστα Καραμανλή που ανέλαβε τυπικά και μόνο την πολιτική ευθύνη για τα Τέμπη, αλλά «κοσμεί» το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στις Σέρρες. Έτσι, ένας υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ αποπέμπεται γιατί εξέφρασε προσωπική άποψη, ενώ ο υπουργός που φέρει το βάρος 57 νεκρών για τα Τέμπη συμμετέχει απρόσκοπτα στις εκλογές,

Παράλληλα, στριμώχνει και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στα σχοινιά διότι όχι μόνο συμπεριέλαβε τον κ. Καραμανλή επειδή τον λένε Καραμανλή, αλλά γιατί διατηρεί στο ψηφοδέλτιό του την πρόεδρο των βενζινοπωλών Αττική, Μαρία Ζάγκα, καθιστώντας παρακράτος τις κρατικές αρχές που εμπλέκονται στη διαδικασία διανομής των καυσίμων. Μάλιστα, η κ. Ζάγκα είχε πει «ας με πετάξει ο Μητσοτάκης», αλλά ο απερχόμενος πρωθυπουργός σφυρίζει αδιάφορα.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για θέμα Κατρούγκαλου: Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, θέτει εαυτόν εκτός συλλογικής προσπάθειας

Εκλογές 2023: Αποσύρει την υποψηφιότητα του ο Κατρούγκαλος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter