Ξεκινάει και πάλι απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας για τα αυτονόητα

Ξεκινάει και πάλι απεργία πείνας ο Δ. Κουφοντίνας για τα αυτονόητα

Απεργία πείνας ξεκινάει και πάλι ο Δημήτρης Κουφοντίνας ζητώντας για ακόμα μία φορά τα αυτονόητα αλλά και τα… νόμιμα. 

Επικαλούμενος λοιπόν τον νέο νόμο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο οποίος κόπηκε και ράφτηκε στα μέτρα του ζητάει την μεταγωγή του στον Κορυδαλλό καθώς αυτό ορίζεται από την επιμέρους διάταξη, αφού αναφέρεται ξεκάθαρα πως ο κρατούμενος που δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στις αγροτικές φυλακές και στην Κ.Α.Υ.Φ. «επαναμετάγεται στο κατάστημα κράτησης από το οποίο αρχικά μετήχθη».

«Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας», σημειώνει στη δήλωσή του ο Δ. Κουφοντίνας.

Υπενθυμίζεται πως ο κρατούμενος και προσωπικός εχθρός της οικογένειας Μητσοτάκη, μετήχθη παράτυπα εν μέσω πανδημίας στον Δομοκό

Ο ίδιος στη δήλωσή του αναφέρεται και στο απαντητικό έγγραφο που έλαβε χθες Πέμπτη από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, στο οποίο αναφέρεται ψευδώς ότι ο Δ. Κουφοντίνας μετήχθη αρχικά από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας Βόλου στο Κατάστημα Κράτησης του Κορυδαλλού και μετέπειτα με νέα εντολή στον Δομοκό.

«Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές», αναφέρει στη δήλωσή του και κάνει λόγο για πλήρη «εξευτελισμό του κράτους δικαίου» και «πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων».

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την 6η κατά σειρά απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα η οποία απέχει μόλις ενάμιση χρόνο από την τελευταία που τον είχε οδηγήσει στην εντατική. Το γεγονός αυτό καθιστά την παρούσα συνθήκη εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία του, καθώς οι βλάβες στον οργανισμό του από την προηγούμενη απεργία πείνας δεν έχουν αποκατασταθεί. 

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

Το έγγραφο του υπουργείου που μου γνωστοποιήθηκε χθες, αποκαλύπτει την πρωτοφανή του μεθόδευση απέναντί μου, καθώς ,σύμφωνα με αυτό, στην μιάμιση ώρα που διήρκεσε η μεταγωγή μου από την Κασσαβέτεια στο Δομοκό, όπου και όπως απαιτούσε η εγχώρια Φαμίλια, φαίνεται ότι μετάχθηκα και στον Κορυδαλλό, για να φαίνεται ότι τηρήθηκε αυτό που απαιτούσε ο φωτογραφικός νόμος για τις αγροτικές, που έφτιαξαν για να με εκτοπίσουν από αυτές.

Πλήρης εξευτελισμός του κράτους δικαίου, για το οποίο φλυαρούν, πλήρες κουρέλιασμα των ίδιων τους των νόμων. Όμως, δεν πρόκειται μόνο για μεθόδευση εξόντωσης ενός πολιτικού κρατούμενου. Ούτε απλά για το χάιδεμα της πιο ακροδεξιάς της τάσης, από μια ολοένα και πιο ακροδεξιά κυβέρνηση. Πρόκειται για την προσπάθεια να συντρίψουν ένα πρόσωπο, όχι γι αυτό που είναι, αλλά για αυτό που σηματοδοτεί, με την άρνηση του να υποκύψει στις αφόρητες πιέσεις που το σύστημα του ασκεί, όπως ζητούσαν επίμονα και πρόσφατα στη Βουλή οι εκπρόσωποι της οικογένειας και ο εκλεκτός της Πρεσβείας.

Μετά τα όσα απροκάλυπτα γίνονται και όσα κυνικά αποκαλύπτονται στον πόλεμο εναντίον μου, η απεργία πείνας αποτελεί πια ζήτημα προσωπικής συνέπειας και ατομικής αξιοπρέπειας.

Αφού επιμένουν στο νόμο που τόσο προκλητικά μηχανεύτηκαν, οφείλουν να τον εφαρμόσουν, τουλάχιστον αυτόν, και να με ξαναφέρουν στο υπόγειο του Κορυδαλλού, στην ειδική πτέρυγα που έκτισε ο ίδιος ο υπουργός της καταστολής, ο Μ.Χρυσοχοίδης, για θάψει την 17Ν, και όπου πέρασα τα 16 από τα 18 χρόνια που είμαι στη φυλακή.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Φυλακές Δομοκού

8 Ιανουαρίου 2021»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter