Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν

Ξεκίνησε στο Εφετείο η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του νεαρού Πακιστανού, Σαχζάτ Λουκμάν, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα.

Το παρών έδωσε στο δικαστήριο ο πατέρας του νεαρού θύματος, η δολοφονία του οποίου τελέστηκε – όπως έκρινε το πρωτόδικο δικαστήριο – με ρατσιστικό κίνητρο.

Οι δύο δράστες που αντιμετωπίζουν πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης είναι κατηγορούμενοι για ένταξη και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση στη μεγάλη δίκη για τα «έργα και τις ημέρες» της Χρυσής Αυγής.

Οι ίδιοι αρνούνται ότι είναι μέλη της Χ.Α. ωστόσο το Πρωτόδικο Κακουργιοδικείο (ΜΟΔ) που τους έκρινε ένοχους για τη δολοφονία του 27χρονου Λουκμάν δέχτηκε ότι το έγκλημα τελέστηκε με ρατσιστικό κίνητρο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι, Χρήστος Στεργιοπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος μαχαίρωσαν τον 27χρονο, με 7 μαχαιριές, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψαν. Στο σπίτι του ενός βρέθηκαν όπλα και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Το «ευχαριστώ» του πατέρα

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» είπε στην ελληνική δικαιοσύνη ο πατέρας του Λουκμάν, ο οποίος ήρθε για μια ακόμα φορά από το Πακιστάν για να παρακολουθήσει την δίκη για την δολοφονία του γιου του.

Στο δικαστήριο παρέστησαν σήμερα και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Ψυχογιός. Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Πέμπτη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter