Ξεκίνημα για το 2ο Evia Film Project

Ξεκίνημα για το 2ο Evia Film Project

Το νέο Evia Film Project «ανοίγει» σήμερα Τρίτη 20 Ιουνίου με την προβολή της ταινίας του Αλεξάντερ Πέιν «Μικρόκοσμος» στον θερινό κινηματογράφο Απόλλων της Αιδηψού.

Το 2ο Evia Film Project, η πράσινη πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τη στήριξη των πληγωμένων από τις πυρκαγιές περιοχών της βόρειας Εύβοιας, αποκαλύπτεται σήμερα στο κοινό. Η τελετή έναρξης θα δοθεί με την προβολή της ταινίας «Μικρόκοσμος», τη σουρεαλιστική κοινωνική σάτιρα του Αλεξάντερ Πέιν με πρωταγωνιστή τον Ματ Ντέιμον, που έχει ως βασικό θέμα τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και του υπερπληθυσμού του πλανήτη. Η ταινία θα προβληθεί στον κινηματογράφο Απόλλων, ο οποίος ανακαινίστηκε πέρυσι από το Φεστιβάλ και τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Μετά την προβολή, ο Αλεξάντερ Πέιν θα συνομιλήσει με το κοινό ενώ το παρών στην προβολή θα δώσει και ο μόνιμος συνεργάτης του Πέιν Φαίδων Παπαμιχαήλ, ο οποίος ανέλαβε την διεύθυνση φωτογραφίας στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο δίσκος του πεπρωμένου» που θα βγει την άλλη βδομάδα στις ελληνικές αίθουσες.

Στο φεστιβάλ  θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 24 Ιουνίου στην Αγία Άννα, την Αιδηψό και τη Λίμνη. Όλες οι εκδηλώσεις είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό ενώ με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται τα masterclasses που θα δώσουν στην Αγία Άννα και στην Αιδηψό γνωστοί έλληνες και ξένοι δημιουργοί της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής βιομηχανίας, σαν τους Ζαχαρία Μαυροειδή, Λευτέρη Χαρίτο, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, Ελίνα Ψύκου,  Μπιλγιάνα Τουτόροφ, Χούμπερτ Ζάουπερ, Λούκα Βεντούριν κ.α. Στο υπόλοιπο πρόγραμμα της διοργάνωσης ξεχωρίζουν ακόμη προβολές (στις αίθουσες Απόλλωνα της Αιδηψού και Ελύμνιον στη Λίμνη) ταινιών, εκπαιδευτικές δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις αλλά και μουσικά events με καλοκαιρινή διάθεση που θα κορυφωθούν με τη συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου στην τελετή λήξης στην πλατεία Θερμοποτάμου της Αιδηψού το ερχόμενο Σάββατο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter