Ξεκίνησε στο Ισραήλ το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών για το φιάσκο της επίθεσης από την Χαμάς

Ξεκίνησε στο Ισραήλ το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών για το φιάσκο της επίθεσης από την Χαμάς

Τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο αρχηγός του επιτελείου των IDF Χέρζι Χαλέβι και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί είχαν τηλεφωνικές συνομιλίες το βράδυ πριν από την καταστροφική διείσδυση της Χαμάς, καθώς είχαν πληροφορίες πως κάτι ασυνήθιστο συμβαίνεις την Γάζα.

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν στις συνομιλίες τους, ήταν ότι πιθανότατα επρόκειτο για κάποια άσκηση από πλευράς Χαμάς και ότι θα γίνονταν περισσότερες συζητήσεις το πρωί. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα ο στρατός δεν θεώρησε το θέμα ως ιδιαίτερα επείγον και αποφάσισε να μην αυξήσει το επίπεδο συναγερμού και να μην στείλει περισσότερες δυνάμεις στα σύνορα με την Γάζα.

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων, αλλά και για να δείξει ότι δεν ο ίδιος δεν φέρει ευθύνη για την αποτυχία αυτή, το γραφείο του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός «ενημερώθηκε μόνο στις 6:29 π.μ. για την έναρξη των μαχών και όχι νωρίτερα». Σημειώνεται επίσης ότι εδώ και μέρες υπάρχει η πληροφορία πως η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει για επικείμενο χτύπημα, αλλά κατά τα φαινόμενα η πληροφορία δεν ελήφθη στα σοβαρά. Η ισραηλινή πλευρά μάλιστα αρνείται ότι υπήρχε οποιαδήποτε ενημέρωση από την Αίγυπτο.

Διαβάστε σχετικά: Αρχηγός Ισραηλινού Στρατού: «Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ίδια»

Αποκαλύψεις από τον εκπρόσωπο της Χαμάς για την επίθεση στο Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter