Αρχηγός Ισραηλινού Στρατού: «Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ίδια»

Αρχηγός Ισραηλινού Στρατού: «Η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ίδια»

Στην πρώτη δημόσια δήλωσή του από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και των παλαιστινιακών ομάδων στη Λωρίδα της Γάζας, ο αρχηγός του στρατού του Ισραήλ, Αντιστράτηγος Χέρτσι Χαλεβί, αναγνωρίζει τις αποτυχίες που επέτρεψαν τη διείσδυση της Χαμάς και προειδοποιεί ότι «η Γάζα δεν θα είναι ποτέ ίδια» μετά την στρατιωτική επιχείρηση του Ισραήλ.

Έρευνα για την ολιγωρία

«Ο ισραηλινός στρατός είναι υπεύθυνος για την ασφάλεια της χώρας και των πολιτών της και το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, δεν το καταφέραμε. Θα μάθουμε, θα ερευνήσουμε, αλλά τώρα είναι η ώρα για πόλεμο», ανέφερε ο Χαλεβί από το νότιο Ισραήλ. Δηλώνει επίσης ότι το Ισραήλ θα κάνει ό,τι μπορεί για να επιστρέψουν οι όμηροι που συνέλαβε η Χαμάς και άλλες ομάδες.

Ο Χαλεβί στη ρητορική του επιστράτευσε τα ίδια επιχειρήματα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Γιοάβ Γκαλάντ, που στερούσε την ανθρώπινη ιδιότητα από τους Παλαιστίνιους μαχητές, ενώ επιμένει στην ισραηλινή προπαγάνδα που έχει σε μεγάλο βαθμό καταρριφθεί: «Βρισκόμαστε πέντε μέρες μετά από ένα δολοφονικό, βάναυσο και εκπληκτικό περιστατικό. Η σφαγή από τους δολοφόνους τρομοκράτες της Χαμάς, τα ανθρώπινα ζώα, των παιδιών μας, των συζύγων μας και του λαού μας, είναι ζωώδης, είναι απάνθρωπη. Ο στρατός πολεμά τους ανελέητους τρομοκράτες που έχουν διαπράξει ασύλληπτες πράξεις», σημείωσε ο ισραηλινός στρατιωτικός.

«Θα τους διαλύσουμε»

«Ο Γιάχια Σινβάρ, ο επικεφαλής της Λωρίδας της Γάζας, αποφάσισε αυτή τη φρικτή επίθεση, και ως εκ τούτου αυτός και ολόκληρο το σύστημα που βρίσκεται κάτω από αυτόν πρόκειται να πεθάνουν. Θα τους επιτεθούμε, θα τους διαλύσουμε, θα διαλύσουμε το σύστημά τους», σημειώνει ο Χαλεβί, χωρίς να είναι σαφής πότε θα έρθει ο καιρός να διερευνηθεί το πώς η Χαμάς κατάφερε να πραγματοποιήσει την επίθεση.

Σχετικά με τους περίπου 200 Ισραηλινούς και ξένους που κρατούνται αιχμάλωτοι από την τρομοκρατική ομάδα στη Λωρίδα της Γάζας, ο Χαλέβι λέει: «Θα κάνουμε τα πάντα για να επιστρέψουμε τους ομήρους στην πατρίδα.Σκοτώνουμε πολλούς τρομοκράτες, πολλούς διοικητές, καταστρέφουμε τρομοκρατικές υποδομές που υποστήριξαν αυτό το τρομερό, βάναυσο έγκλημα», συνεχίζει ο Χαλέβι.

Διαβάστε σχετικά: Πυρά Ιράν κατά Ισραήλ: Επιδιώκει «γενοκτονία» – Εντείνονται οι φόβοι για χερσαία επέμβαση του Ισραήλ

Μπλίνκεν«Όσο υπάρχει η Αμερική, το Ισραήλ δεν θα χρειαστεί ποτέ να αμυνθεί μόνο του»

Στο «κόκκινο» η κατάσταση στη Μ.Ανατολή: Ισραηλινά πλήγματα σε αεροδρόμια της Δαμασκού και του Χαλεπίου

Μέση Ανατολή: Ασφυκτιά η ισοπεδωμένη Γάζα – Μέχρι και βρέφος 9 μηνών στη λίστα αγνοουμένων του Ισραήλ (Photos)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter