Ξεκινούν οι εργασίες για την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500

Ξεκινούν οι εργασίες για την παραγωγή του ηλεκτρικού Fiat 500

Στην ιστορική μονάδα παραγωγής της FCA στο Τορίνο, το Mirafiori, ξεκινούν οι εργασίες για την παραγωγή του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500.

Περισσότερα από 35 μοντέλα και 28.700.000 μονάδες, Mirafiori συμπεριλαμβανομένου του θρυλικού Fiat 500 του 1957 έχουν «γεννηθεί» στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Περίπου 1.200 εργαζόμενοι θα είναι αφιερωμένοι στην παραγωγή του Fiat 500 BEV (Battery Electric Car) και η νέα γραμμή παραγωγής θα έχει παραγωγική δύναμη 80.000 μονάδων το έτος.

Η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 700 εκ. ευρώ, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Αυτή τη στιγμή σχεδόν 20.000 εργαζόμενοι απασχολούνται στο βιομηχανικό συγκρότημα του Mirafiori στο Τορίνο, σε θέσεις που αφορούν την κατασκευή, το σχεδιασμό, την εξέλιξη νέων οχημάτων, τις οικονομικές υπηρεσίες, τις υπηρεσίες πώλησης και After Sales.

Η μονάδα παραγωγής του Mirafiori είναι η μεγαλύτερη του ομίλου FCA σε παγκόσμιο επίπεδο. Η επένδυση 5 δις. στην Ιταλία από την FCA για την περίοδο 2019-2021 επιβεβαιώθηκε. Η εγκατάσταση ενός υπερσύγχρονου ρομπότ της εταιρείας Comau (μέλος του ομίλου FCA) σε ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια αυτοκινήτου στον κόσμο σηματοδοτεί τη σύνδεση του παρελθόντος και του μέλλοντος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter