Ξεματιάστρες στον Βόλο και καφετζούδες στην Πολιτική Προστασία – Πείτε κι εσείς, κ. Βορίδη

Ξεματιάστρες στον Βόλο και καφετζούδες στην Πολιτική Προστασία – Πείτε κι εσείς, κ. Βορίδη

Ξεματιάστρες θα προσλάβει η κυβέρνηση να στελεχώσουν τις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας. Με διαδικασία κατεπείγοντος και χωρίς ΑΣΕΠ. Μετά θα προσλάβει καφετζούδες, ώστε να προβλέπουν κάθε πόσα… 400 χρόνια έρχεται μια κακοκαιρία σαν τις Daniel και Elias.

Ολα τα παραπάνω προκύπτουν από τις εκπληκτικές τοποθετήσεις του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, που στις δύο διαδοχικές πλημμύρες βρήκε δικαιολογίες για τις οποίες η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Στην κακοκαιρία Daniel, μιλώντας στο MEGA, στις 11 Σεπτεμβρίου, είχε πει: «Έχει λογική το να ετοιμάζεται ένα κράτος για ένα φαινόμενο που γίνεται μία φορά στα 400 χρόνια; Πρέπει να φτιάξουμε υποδομές για κάτι το οποίο μέχρι χθες ξέραμε ότι είναι μία φορά στα 400 χρόνια;»

Εκεί, όπως είπαμε, χρειάζονται καφετζούδες. Οχι οι επιστήμονες στην ΕΜΥ και το Αστεροσκοπείο οι οποίοι προειδοποιούν και η κυβέρνηση πρώτα κωφεύει και μετά προσπαθεί να προσπαθεί να τους απαξιώσει και να τους ελέγξει.

Στην κακοκαιρία Elias, ο κ. Βορίδης την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ είπε ότι ο Βόλος ήταν «εντυπωσιακά άτυχος». Γι αυτό θα προσληφθούν ξεματιάστρες. Να ξεματιάσουν το Βόλο και την Καρδίτσα, την Εύβοια και τη Λάρισα.

Βέβαια, ένας λογικός άνθρωπος θα έδειχνε στον κύριο Βορίδη, στον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο, στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και όλους τους… μοιρολάτρες της Νέας Δημοκρατίας ότι ο Βόλος δεν πλημμύρισε για δεύτερη φορά τον ίδιο μήνα επειδή τον… μάτιασαν. Ούτε επειδή ήταν «εντυπωσιακά άτυχος».

Οπως έδειξε ρεπορτάζ του Documentonews στις 22 Σεπτεμβρίου ο μεγάλος χείμαρρος του Βόλου ήταν γεμάτος φερτά υλικά και μπάζα από την κακοκαιρία Daniel που είχε χτυπήσει την πόλη στις 4 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε επίσης: Βόλος: Κινδυνεύει με νέα πλημμύρα – Φερτές ύλες έχουν μπαζώσει τον Κραυσίδωνα

Τι έκανε ο δήμαρχος Α. Μπέος για τον Κραυσίδωνα τότε; Τίποτα! Μιλούσε σε δημοσιογράφους για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης!

Ξεκίνησε τον καθαρισμό του Κραυσίδωνα στις 25 Σεπτεμβρίου, 20 ολόκληρες ημέρες μετά την κακοκαιρία Daniel και μία (1) μόνο ημέρα πριν από την κακοκαιρία Elias.

Τελικά μάλλον θα συμφωνήσουμε με τον κ. Βορίδη ότι ο Βόλος είναι «εντυπωσιακά άτυχος». Επειδή έχει δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο, περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό και κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Πιο άτυχος δεν γίνεται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter