Βόλος: Κινδυνεύει με νέα πλημμύρα – Φερτές ύλες έχουν μπαζώσει τον Κραυσίδωνα

Βόλος: Κινδυνεύει με νέα πλημμύρα – Φερτές ύλες έχουν μπαζώσει τον Κραυσίδωνα

Δύο βδομάδες μετά τις μεγάλες πλημμύρες στη Θεσσαλία οι κάτοικοι του Βόλου παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τα δελτία καιρού καθώς η πόλη κινδυνεύει σε μια ισχυρή βροχή να ξαναπλημμυρίσει.

Ο καθαρισμός των κοιτών των χειμάρρων Κραυσίδωνα και Ξηριά προχωρά σημειωτόν από συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας ενώ βουνά από χώμα, πέτρες, κορμούς δέντρων και άλλες φερτές ύλες έχουν συσσωρευτεί σε σημεία του Κραυσίδωνα αλλά και του Ξηριά.

Περίοικοι καταγγέλλουν ότι μετά τις πλημμύρες ελάχιστα είναι τα μηχανήματα που επιχειρούν για τον καθαρισμό των κοιτών των χειμάρρων και αγωνιούν πότε τα «βουνά» από τα φερτά υλικά θα απομακρυνθούν.

Ειδικά στην περίπτωση του Κραυσίδωνα, στο ύψος της γέφυρας στην Αναπαύσεως, η κατάσταση είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το taxydromos.gr, εκτός από τους όγκους των φερτών υλικών που δεν έχουν απομακρυνθεί, το σημείο κάτω από τη γέφυρα είναι σχεδόν «μπαζωμένο» από φερτές ύλες και το νερό έχει μία μικρή διέξοδο μόνο από τη μία πλευρά.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ: Κακοκαιρία προ των πυλών

twitter

Το νερό στον Βόλο

Στον Βόλο το νερό κρίθηκε πόσιμο αλλά όχι για όλους. Σε πέντε περιοχές της ευρύτερης περιοχής συνεχίζουν να μην έχουν κατάλληλο νερό.

Συμφωνα με τον διοικητή της 5ης υγειονομικής περιφέρειας, στην ενημέρωση που έγινε από το Συντονιστικό στη Λάρισα, ανακοινώθηκε ότι επιβεβαιώθηκε από τους εβδομαδιαίου ελέγχους που έγιναν, ότι το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για κάθε ανθρώπινη χρήση, με εξαιρέσεις. Ατομα με προβλήματα υγείας όπως υπερτασικοί και όσοι ακολουθούν δίαιτα φτωχή σε αλάτι δεν πρέπει να το πίνουν.

Στις τοπικές κοινότητες Μακρινίτσας, Δράμας, Χανίων, Ιωλκού και Πορταριάς το νερό δεν είναι πόσιμο, για τον λόγο ότι σε αυτές τις περιοχές δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη το σύστημα χλωρίωσης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter