Χίλια Grand Prix για την F1 αυτή την Κυριακή στην Κίνα

Χίλια Grand Prix για την F1 αυτή την Κυριακή στην Κίνα

Ο 1.000ός αγώνας της Formula 1 διεξάγεται αυτή την Κυριακή στη Σαγκάη και η Pirelli έχει επιλέξει τις μεσαίες γόμες C2, C3 και C4.

Στην πίστα της Σαγκάης στην Κίνα διεξάγεται αυτή την Κυριακή ο 1.000ός αγώνας της Formula 1, με την Pirelli να έχει δώσει το «παρών» στους 364 από αυτούς. Για το εν λόγω γκραν πρι, ο Ιταλός προμηθευτής ελαστικών διαθέτει τη σκληρή γόμα C2, τη μέση C3 και τη μαλακή C4, με αυτές τις γόμες να ταιριάζουν περισσότερο σε μια πίστα που η στρατηγική μπορεί να κρίνει πολλά.

Τα χαρακτηριστικά του σιρκουί είναι οι μεγάλες ευθείες και οι στροφές του. Στις ευθείες, τα εμπρός ελαστικά μπορούν να ψυχθούν, με τον κίνδυνο του μπλοκαρίσματος των εμπρός τροχών να ελλοχεύει, ενώ τον δικό του ρόλο παίζει και ο καιρός. Συνήθως επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και αυτές αυξάνουν την πιθανότητα graining των ελαστικών.

Η επιφάνεια της πίστας είναι τραχιά και απαιτητική για τα ελαστικά. Αυτό που θα αντιμετωπίσει τις περισσότερες πιέσεις, είναι το εμπρός αριστερό. Οι πλευρικές με τις διαμήκεις δυνάμεις σχεδόν εξισορροπούνται στην πίστα, με τις στροφές 1 και 13 να είναι οι πιο δύσκολες.

Όσον αφορά στη στρατηγική, να σημειωθεί πως στον περσινό αγώνα, ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, κατάφερε να κερδίσει, κάνοντας δύο πιτ-στοπ, αν και ο αγώνας επηρεάστηκε από το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Πηγή: Pirelli

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter